Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιππείς» και «Ανδρομάχη»

«Ανδρομάχη» από το Εθνικό Θέατρο
«Ανδρομάχη» από το Εθνικό Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο, μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, παρουσιάζει την «Ανδρομάχη» του Ρακίνα, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Δ. Μαυρίκιου, σε διάφορα φεστιβάλ και περιοχές. Επόμενη «στάση» στις 8/8 τα Γιάννενα (θέατρο Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών).

Εξάλλου, το έργο του Αριστοφάνη «ΙΠΠΕΙΣ», αυτήν την ανελέητη και πιο ολοκληρωμένη πολιτική σάτιρα του μεγάλου αρχαίου ποιητή παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στις 10/8, στο Θέατρο «ΦΡΥΝΙΧΟΣ» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το έργο διασκεύασε ο Κ.Χ. Μύρης και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Αρμένης. Τα σκηνικά είναι της Λαλούλας Χρυσικοπούλου, τα κοστούμια της Ελένης Δουνδουλάκη και τη μουσική έγραψε ο Διονύσης Τσακνής. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Ελενα Γεροδήμου και τη μουσική διδασκαλία ο Απόστολος Ψυχράμης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αρμένης, Πάνος Σκουρολιάκος, Κώστας Φλωκατούλας, Παντελής Παπαδόπουλος, Περικλής Καρακωνστάνογλου και 15μελής χορός.

  • Το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια της παράστασης «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ, στις 10 και 11/8 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, έχουν εξαντληθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ