Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφία, μουσική, κινηματογράφος

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Σωκράτης Μάλαμας
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Σωκράτης Μάλαμας
Ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 18/8 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, έκθεση φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου με θέμα «Μετανάστες». Ο φωτογράφος διεισδύει με τη φωτογραφική κάμερα στην καθημερινότητα της προσφυγιάς, των μεταναστών της «διπλανής πόρτας», απεικονίζοντας την πραγματικότητά τους. Η διοργάνωση είναι του Δήμου Νίκαιας και η έκθεση θα λειτουργεί από 7.30 μ.μ. - 11.30 μ.μ.

  • Δύο από τους σημαντικούς σύγχρονους τραγουδοποιούς, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντώνται στη σκηνή ενώνοντας τις δυνάμεις τους και παρουσιάζοντας τραγούδια από τη δισκογραφία τους, σήμερα, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πυθαγορείου Γυμνασίου Σάμου και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2007 στο νησί.
  • Συναυλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου Τήνου θα δώσει αύριο, 9 μ.μ., στα Λουτρά Τήνου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Συμμετέχουν η Βασιλική Λαβίνα, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Σοφία Παπάζογλου και ο Λάκης Χαλκιάς, καθώς επίσης και η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς».
  • Με όλα τα τραγούδια τους, καινούρια και παλαιότερα, αλλά και μία επιλογή από ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, ερμηνευμένα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, οι «Χαΐνηδες» θα εμφανιστούν αύριο, 9 μ.μ., στο Γήπεδο Αγίου Δημητρίου στις Ράχες Ικαρίας.
  • Μουσική... «στάση» στο θερινό κινηματογράφο ΗΛΕΚΤΡΑ στο Λουτράκι θα κάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς και το συγκρότημά του, στις 10/8, 9.30 μ.μ., με παλιά αλλά και τα νέα τραγούδια του από το δίσκο «Εξω».
  • Η ταινία του Γούντι Αλεν «Ερωτας... και τίποτε άλλο» (2003) θα προβάλλεται μέχρι την Πέμπτη στο θερινό σινεμά της Μονής Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) στο πλαίσιο του κύκλου θερινών προβολών που εγκαινίασε από φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ακολουθεί από 10-12/8 η προβολή της ταινίας «Ο κλέψας του κλέψαντος» του Μάριο Μονιτσέλι (1958).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ