Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ
Συγκέντρωση μεθαύριο για την ανεργία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) στη Νέα Ιωνία πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Νέων Αναπήρων. Αντιδρώντας στη διόγκωση της ανεργίας των αναπήρων, αλλά και στην παράτυπη απόρριψη συνδικαλιστή σπουδαστή με αναπηρία στις εξετάσεις των σπουδαστών του ειδικού ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ (παράρτημα Ν. Σμύρνης).

«Στη διαδικασία της συγκεκριμένης εξέτασης έγιναν σειρά παραβιάσεων ακόμα και αυτών των νόμων που διέπουν τον ΟΕΕΚ και τη διαδικασία πιστοποίησης των ΙΕΚ, πράγμα που ομολογήθηκε από ανώτερα στελέχη του Οργανισμού σε συνάντηση που είχαν μαζί μας, ύστερα από κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Ομως, παρά τις δεσμεύσεις, ακόμα και του ίδιου του προέδρου του Οργανισμού, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία για την αποκατάσταση της αδικίας. Σχεδόν τρεις μήνες μετά δεν έχουν εκδοθεί ούτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με κίνδυνο να αποκλειστούν τόσο ο συγκεκριμένος σπουδαστής, όσο και οι συμμαθητές του από το διαγωνισμό προσλήψεων τυφλών τηλεφωνητών, που είναι σε εξέλιξη.

Η ΣΕΑΑΝ και η Επιτροπή Νέων Αναπήρων ζητούν να δοθεί η πιστοποίηση σε όλους τους μαθητές που έδωσαν εξετάσεις και να μην αποκλειστούν από το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη. Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι μεθόδευσαν την αδικία σε βάρος του συγκεκριμένου σπουδαστή. Να σταματήσουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ να πληρώνουν δίδακτρα και οι σπουδαστές του ειδικού ΙΕΚ τυφλών τηλεφωνητών. Δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση. Δουλιά σε όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ