Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ να σ' αλείψω λάδι...

Αλέκα Παπαρήγα: Το βράδυ των εκλογών πρέπει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να νιώσουν ότι τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Πρέπει να έχουν απώλειες, να μη γίνει μεταφορά δυνάμεων από το ένα στο άλλο κόμμα. Είναι επικίνδυνοι και στην οικονομική και στην κοινωνική και στην εξωτερική τους πολιτική...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:

  • Οι εξαγγελίες της ΝΔ για παροχές - ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, από οικονομικής πλευράς είναι γελοίες και εξευτελιστικές. Είναι σαν αυτό που λέμε, να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι.
  • Οι εξαγγελίες που υπάρχουν στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι συζητήσεις που γίνονται για «κατώτατο εγγυημένο εισόδημα», «κατώτατη εθνική σύνταξη» κλπ, μας φέρνουν στην εποχή του 1950, όταν η Φρειδερίκη μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων, περιδιάβαινε τα χωριά και μοίραζε επιδόματα.
  • Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΣΥΝ. Η κριτική που κάνουν στη ΝΔ γίνεται ακριβώς στο ίδιο γήπεδο.
  • Η συντονισμένη επίθεση κατά του ΚΚΕ γίνεται για πολιτικούς λόγους. Ενοχλεί η πολιτική μας γραμμή γιατί απαντά στην ουσία των προβλημάτων, πατάει σε περισσότερες λαϊκές εμπειρίες σήμερα. Το ΚΚΕ κάνει αντιπαράθεση με τα προγράμματα και την πολιτική των κομμάτων κι όχι με τα πρόσωπα.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ