Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ευθεία επίθεση στην αργία της Κυριακής

Οι ταξικές δυνάμεις μπλόκαραν προχτές τη λειτουργία δύο πολυκαταστημάτων

Από την κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στην Κεφαλονιά
Από την κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στην Κεφαλονιά
Να καταργήσουν «ντε φάκτο» την κυριακάτικη αργία επιχειρούν οι μεγαλέμποροι, «πατώντας» στο στέρεο έδαφος της αντεργατικής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο κατοχύρωσαν για τους μεγαλοκαταστηματάρχες την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και επιδιώκουν να θέσουν τους εργαζόμενους στην υπηρεσία του κεφαλαίου 7 μέρες τη βδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, μια σειρά από καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ προσπάθησαν να λειτουργήσουν κανονικά την περασμένη Κυριακή, στην Κεφαλονιά.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών δυνάμεων στο νησί, που, προχωρώντας σε αποφασιστική κινητοποίηση έξω από τα καταστήματα, μπλόκαραν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να σημειωθεί πως, ακόμα και σύμφωνα με το γράμμα του κατάπτυστου νόμου, πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία, αφού οι εργοδότες δεν είχαν ούτε καν την άδεια που μπορεί να χορηγήσει η νομαρχία. Κάτι που προβλέπεται για καταστήματα με τουριστικά είδη, αλλά αξιοποιείται σαν «παραθυράκι» από τους μεγαλεμπόρους για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ν' απαντήσουμε πριν έρθουν τα χειρότερα

Οπως επισημαίνουν μάλιστα σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού και η Γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΠΑΜΕ, τα πολυκαταστήματα «Lidl» και «Βασιλόπουλος» (το δεύτερο - όπως τονίζουν - αφορά σε εταιρεία του δημάρχου Λειβαθούς, κ. Μιχαλάτου, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχτηκε από τη ΝΔ), τα οποία ανοίγουν τις Κυριακές, δεν έχουν καμία άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας.

«Αφού μας πάσαραν τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή την παράταση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την απλήρωτη δουλιά, τον ενεργό και μη ενεργό χρόνο εργασίας (διάκριση για την οποία συμφώνησαν και ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ), προχώρησαν στην καταστρατήγηση του ωραρίου και βάζουν σιγά σιγά ταφόπλακα στην κυριακάτικη αργία, τον τελευταίο κρίκο στη συνολική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν την εργατική τάξη και το λαό του νησιού να δώσουν συντονισμένη απάντηση, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, ώστε να μην έρθουν χειρότερες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ