Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δημήτρια», για γεμάτα πορτοφόλια

Περισσότερες από 50 μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα φετινά «Δημήτρια». Μεταξύ αυτών: συναυλία του Γ. Νταλάρα με τη συμφωνική ορχήστρα «Οσίποφ» της Μόσχας, το «UNIVERSAL BALLET» με τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, το «PACO PENA», το «Flamenco Company».

Οι μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης τους «Χαΐνηδες», την Εθνική Λυρική Σκηνή με τη «Νόρμα» του Μπελίνι, τη Ροκ Οπερα της Βουδαπέστης, ενώ οι χορευτικές το Εθνικό Μπαλέτο Εσθονίας με την «Κάρμεν», το «Δάφνις και Χλόη» του Ραβέλ. Στα εικαστικά περιλαμβάνονται: Εκθεση Ελλήνων ζωγράφων από τις συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, εκθέσεις έργων των Π. Παπανάκου, Νικ. Λύτρα, Απ. Κιλεσσόπουλου, Κ. Λούστα, Στ. Μαυρομάτη. Θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο, η «Εκάβη» του Ευριπίδη από τη «Στοά», κ.ά.

Οπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Ν.Μακραντωνάκης, οι 22 από αυτές τις εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής. Η διοργάνωση των «Δημητρίων» «κοστίζει 300-350εκατ.», ενώ το υπουργείο Πολιτισμού, όπως και πέρσι, δε χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερα «τσουχτερές» θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων για μερικές σημαντικές εκδηλώσεις. Λ.χ. τα εισιτήρια της συναυλίας του Γ. Νταλάρα κυμαίνονται 8.000 - 12.000 δρχ., για τη «Λίμνη των Κύκνων» 8.000-20.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ