Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ
Ψευτοαντιπολίτευση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Σε σύσκεψη τοπικών φορέων με τον Μ. Κεφαλογιάννη

Σύσκεψη με θέμα την προοπτική δημιουργίας του διαμετακομιστικού λιμανιού στο Νότο, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα το βράδυ στο Ρέθυμνο, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή τοπικών φορέων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, βουλευτών του Νομού αλλά και κατοίκων των περιοχών. Στη σύσκεψη έγινε φανερή η δήθεν αντιπολίτευση που ασκούν στην ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΝ.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης κατά την εισήγησή του προσπάθησε για μια ακόμη φορά να πείσει για την τεράστια σημασία που θα έχει για την Κρήτη η κατασκευή του συγκεκριμένου λιμανιού, εναποθέτοντας την τελική απόφαση στις τοπικές κοινωνίες μέσω δημοψηφισμάτων που θα γίνουν. Μάλιστα κάλεσε τους δημάρχους να προχωρήσουν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όπου θα είναι έτοιμη η προμελέτη, σε δημοψηφίσματα ή όποιο άλλο τρόπο θεωρούν ότι χρειάζεται για να λάβουν αποφάσεις.

Επικαλέστηκε τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης δηλαδή τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων από το λιμάνι και παράλληλα ανέφερε τη δυνατότητα δημιουργίας θαλάσσιων δρόμων προς την Αφρική καθώς και τον παγκόσμιο χαρακτήρα του έργου με το άνοιγμα μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης. Επίσης ανέφερε ότι η κατασκευή του έργου θα λύσει σημαντικά το ζήτημα της εργασίας για τους ντόπιους.

Στην προσπάθειά του να πείσει για τη σημασία του έργου κάλεσε τους φορείς να υπερασπιστούν αυτή την αναπτυξιακή πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας πως ορισμένα μεγάλα έργα δε θα πρέπει να τίθενται σε ορισμένη χρονική διάρκεια ούτε να αντιμετωπίζονται «μέσα στο δικό μας μικρόκοσμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ, μέσω των βουλευτών του και εκπροσώπων του στην ΤΑ, αρκέστηκε σε ένα ψευτοαντιπολιτευτικό λόγο γύρω από το ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις προμελέτες για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις. Σε ερώτηση όμως που έγινε σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το τι θέση θα πάρουν αν γίνουν όλες οι μελέτες που απαιτούνται, αναγκάστηκε να πει ότι τότε είναι σύμφωνος στη δημιουργία του λιμανιού.

Αντίστοιχα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ οι οποίοι σημείωσαν ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να δούμε το ζήτημα των επιπτώσεων του περιβάλλοντος, αφήνοντας ανοιχτό ότι αν παρθούν μέτρα στην κατεύθυνση αυτή τότε θα συναινέσουν στην κατασκευή του λιμανιού στο Νότο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ