Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανατριχίλα - αλλεργία Αλαβάνου...

Ανατριχίλα - αλλεργία ένιωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Αλαβάνος, και στο άκουσμα μόνο κάποιων λέξεων από το σύνθημα που είπαν νεολαίοι του κόμματός του. Αυτό αποδεικνύει η αντίδρασή του όταν στη συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, αυθόρμητα κάποιοι νεολαίοι που συμμετείχαν φώναξαν το σύνθημα «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Φανερά ενοχλημένος τους διακόπτει λέγοντας: «Ακούστε να δείτε δύο πράγματα γι' αυτή τη λέξη (σ.σ. τη "λέξη". Ποια απ' όλες τις λέξεις του συνθήματος, ή όλο το σύνθημα εννοούσε, δεν κατάλαβε κανείς εκείνη τη στιγμή): Και ο Τσε Γκεβάρα είχε πει το σύνθημα ότι χρειαζόμαστε 1, 2, 3 πολλά Βιετνάμ, αλλά εμείς δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοια συνθήματα και τέτοιους στόχους σήμερα μπροστά μας, γιατί είναι ανέφικτοι, και δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα όπως κάνουν άλλοι».

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας σε όλους τι εννοούσε: «Εμείς σήμερα βάζουμε ένα άλλο ζήτημα. Βάζουμε το ζήτημα ενός άλλου κόσμου, ενός κόσμου εφικτού, που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Και για έναν τέτοιο κόσμο και αυτά τα συνθήματα παλεύουμε. Σας ευχαριστώ πολύ». Και αποχώρησε εσπευσμένα από το βήμα αφήνοντας τους πάντες σύξυλους.

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο. Τα είπε όλα μόνος του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ