Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΑΑΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Κινητοποίηση για τους απαράδεκτους αποκλεισμούς

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η ΚΝΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) στη Νέα Ιωνία πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Νέων Αναπήρων. Αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην παράτυπη απόρριψη συνδικαλιστή σπουδαστή με αναπηρία στις εξετάσεις των σπουδαστών του ειδικού ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ (παράρτημα Ν. Σμύρνης), αλλά και στη διόγκωση της ανεργίας των αναπήρων.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση απευθύνει στους νέους εργαζόμενους, ανέργους, αναπήρους, σπουδαστές, φοιτητές με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. H KNE καταδικάζει τα φαινόμενα παραβιάσεων των νόμων που διέπουν τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΟΕΕΚ για τους σπουδαστές του Ειδικού ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. «Είναι απαράδεκτο -υπογραμμίζει - τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης τυφλών τηλεφωνητών, να κρατούνται σε ομηρία οι σπουδαστές του συγκεκριμένου ΙΕΚ, αφού τρεις μήνες μετά τις εξετάσεις δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, με συνέπεια να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το διαγωνισμό».

«Τέτοιες πρακτικές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διογκώνουν την ανεργία των αναπήρων. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών της ούτε με τις προεκλογικές παροχές δωρεάν αποκωδικοποιητών σε ΑμεΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ακόμα, καταδικάζεται η αυταρχική και παράτυπη μέθοδος αποκλεισμού από τις εξετάσεις του σπουδαστή Γιάννη Μελέτση, συνδικαλιστή και μέλους της ΚΝΕ, ως τιμωρία για την πρωτοπόρα πολιτική και συνδικαλιστική του δράση στη σχολή.

Μετά από αυτά το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους ΑμεΑ, τους φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους να παλέψουν για πιστοποίηση σε όλους τους σπουδαστές, δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση για όλους τους σπουδαστές. Ακόμα για κατάργηση των διδάκτρων, για δουλιά μόνιμη και σταθερή, με δικαιώματα για όλους τους νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ