Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΙΖΝΕΣ και στον Ολυμπο...

Εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δίνονται στο ξένο κεφάλαιο για επιχειρηματική - τουριστική εκμετάλλευση, παρότι έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημείο της φύσης

  • Εκταση 1.000 στρεμμάτων, κοντά στην κορυφή του Ολύμπου, παραχωρείται στο ξένο κεφάλαιο για επιχειρηματική - τουριστική εκμετάλλευση! Ρωσικός επιχειρηματικός όμιλος σχεδιάζει να χτίσει σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, στη θέση «Γελαδαριές», υπερπολυτελές παραθεριστικό θέρετρο, πολλαπλών δράσεων.
  • Ανάλογη «τουριστική αξιοποίηση» από άλλη εταιρεία προγραμματίζεται και σε άλλη πλευρά του βουνού, με την κατασκευή χιονοδρομικού κέντρου και άλλων «τουριστικών υποδομών», ακόμα και μέσα στα όρια του Εθνικού Δρυμού!
  • Οι επενδυτικές προτάσεις για τον Ολυμπο έχουν άμεση σχέση με όσα προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη, αλλά και το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάη και που προβλέπει την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων σε δάση, ορεινούς όγκους, παραλίες και κάθε σπιθαμή γης.
  • Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο ξεπουλήματος του Ολύμπου, όπως και άλλων ορεινών όγκων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτή την προκλητική μεθόδευση.

ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ