Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα τροπή στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ταχύπλοου, που το βράδυ της Κυριακής καταδιώχτηκε από σκάφος του Λιμενικού στη Χίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρχικά ο κυβερνήτης του Δημ. Μακρυγιάννης 48 ετών και να καταλήξει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της Χίου.

Χτες έγινε ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα και, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το τραύμα στο αριστερό χέρι του 48χρονου συνέβαλε στο θάνατό του που προήλθε από ισχαιμία ως απότοκης της αιμορραγίας και του ισχυρού σοκ από κάκωση από βλήμα πολεμικού όπλου. Ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης επιφυλάχτηκε για τα παθολογικά αίτια, που επικαλέστηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, λέγοντας πως δε διέγνωσε ενεργή καρδιακή νόσο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χίου Ιωάννη Ξενάκη, ο 48χρονος έφτασε στο νοσοκομείο στις 11 το βράδυ και αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς της χειρουργικής κλινικής. Αντιμετώπιζε βαρύ τραυματισμό στο χέρι και επιφανειακό τραύμα στην αριστερή κοιλιακή χώρα. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο 48χρονος, σύμφωνα με τον διοικητή, ήταν σε θέση να κινείται στο διάδρομο. Δεκαπέντε λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα, ο Δ. Μακρυγιάννης σωριάστηκε στο διάδρομο του νοσοκομείου και εξέπνευσε στις 4.10 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από το ΥΕΝ, διατάχτηκε ΕΔΕ, ενώ ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του λιμενικού που πυροβόλησε. Χτες, σε δηλώσεις τους, οι δύο συλληφθέντες επιβάτες του ταχύπλοου Θεμ. Μύαρης και Χρήστος Δανιήλ, όπως και ο συνήγορος υπεράσπισής τους Σπ. Ρομποτής, κατήγγειλαν πως οι ίδιοι δεν αντιλήφθηκαν το σκάφος του Λιμενικού και πως δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους λιμενικούς. Από την πλευρά του, το ΥΕΝ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως το σκάφος του Λιμενικού έκανε προειδοποιητικό σήμα και πως έριξε στον αέρα προειδοποιητικές βολές, αλλά ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να διαφύγει με ελιγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ