Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Με την ψήφο σας βάλτε φραγμό στα σχέδιά τους

«Οσο πιο αποδυναμωμένοι βγουν από την κάλπη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσο πιο πολύ θα καθυστερήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που από κοινού ετοιμάζουν σε βάρος του λαού. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι την ώρα της ψήφου πρέπει να σκεφτούν το συμφέρον τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ που είναι μαζί τους στους αγώνες και μάχεται ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα».

Με αυτά τα λόγια, η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, με τους αγώνες τους και την ψήφο τους, να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, στην οποία συχνά βάζουν πλάτη και ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ., και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις να είναι συμπαραστάτης και μπροστάρης στους αγώνες τους.

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης που καθιερώνουν, στην κατάργηση του 8ωρου, επισήμανε τα χειρότερα που θα έρθουν μέσα από την ανατροπή του ισχύοντος ασφαλιστικού νόμου και του νέου που ετοιμάζουν όπου οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τα 70 για να πάρουν τελικά συντάξεις πείνας. Οπως, δηλαδή, προστάζουν οι Κοινοτικές Οδηγίες και οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί, π.χ., στη Γερμανία. Οταν μιλάνε για ανταγωνιστικότητα, πρόσθεσε, εννοούν αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και περισσότερη δουλιά για τους εργαζόμενους με λιγότερες απολαβές, τονίζοντας πως μόνον ο ενωμένος μαζικός αγώνας και η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να ματαιώσει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ