Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σχέσεις πολιτικής και χρηματιστηρίου

«Οπου μπαίνει η πολιτική φεύγουν οι επενδυτές. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει σαν εμπειρία από το αρχαιότερο Χρηματιστήριο του κόσμου, το Σίτι του Λονδίνου». Αυτά δήλωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις του βρισκόμενου σε βαθιά κρίση ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Σε άλλες όμως εποχές, και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του 1999, όταν όλα φαίνονταν ανθηρά για το Χρηματιστήριο και ο δείκτης ψήλωνε με την ώρα, ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα επιχειρεί να εξοβελίσει την πολιτική από το Χρηματιστήριο είχε κάνει την εξής δήλωση: «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ», ενώ το κόμμα του είχε εκδώσει και σχετική αφίσα. Ακολούθησε η ακόμη μεγαλύτερη άνοδος του χρηματιστηριακού δείκτη, το καλοκαίρι του 1999, και η μαζική συμμετοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, που οδήγησε τελικά στη γνωστή σε όλους παγίδευσή τους, αφού πρώτα οι οικονομίες τους όδευσαν στα θησαυροφυλάκια των ολίγων και ισχυρών.

Αυτά για τις σχέσεις πολιτικής και χρηματιστηρίου. Οι οποίες βέβαια είναι βαθιά πολιτικές κι ας κάνει πως δεν το γνωρίζει ο κ. υπουργός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ