Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας

ΛΑ ΠΑΣ - ΚΙΤΟ - ΠΑΝΑΜΑ.--

Οι επισκέψεις του Προέδρου της Βενεζουέλας και της Αργεντινής, Ούγο Τσάβες και Νέστορ Κίσνερ έχουν ως στόχο την εδραίωση της ενεργειακής συνεργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκεχουάνκα ενημερώνοντας ότι η επίσκεψη του Τσάβες μετατέθηκε χρονικά για σήμερα, ώστε να συμμετάσχει στη συνάντηση του Κίσνερ με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες στην Ταρίχα, στο νότο της χώρας.

Σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, στόχος της επίσκεψης Τσάβες είναι η υπογραφή για τη σύσταση κοινής πετρελαϊκής εταιρείας - μεταξύ των κρατικών πετρελαϊκών της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, PDVSA και YPFB - και κοινής εταιρείας παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Τσάβες επισκέφτηκε χτες το Εκουαδόρ, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα και υπέγραψαν δύο στρατηγικές ενεργειακές συμφωνίες: την οικοδόμηση διυλιστηρίου στην περιοχή Μαναμπί και τη διαχείριση της πετρελαιοπηγής Σάτσα στην περιοχή Ορεγιάνα, εκ μέρους της PDVSA.

  • Την Τζαμάικα και τον Παναμά για την υπογραφή συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε μια άλλη παράλληλη και ...προφανώς ανταγωνιστική περιοδεία Λατινοαμερικανού ηγέτη στην περιοχή. Ο Λούλα βέβαια θα επισκεφτεί και τις ΗΠΑ και Καναδά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ