Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΟΥΣ
Μηνύματα προς Πακιστάν, Ιράκ και Ιράν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Από τη νευρικότητα των χρηματιστηρίων μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα στεγαστικά δάνεια μέχρι μηνύματα προς την ιρακινή, ιρανική και πακιστανική ηγεσία, απέστειλε ο Πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, κατά τη χθεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε πριν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κατ' αρχήν, ο Μπους, με δηλώσεις του, κάλεσε τον Πακιστανό Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ να φροντίσει να διεξαχθούν άμεσα «ελεύθερες, δίκαιες» εκλογές και υπογράμμισε ότι από την πακιστανική κυβέρνηση αναμένει «πλήρη συνεργασία» στον αγώνα, που διεξάγεται διεθνώς «κατά του εξτρεμισμού».

«Τον ενημέρωσα ότι ο αμερικανικός λαός αναμένει γρήγορη δράση, εάν οι μυστικές του υπηρεσίες εντοπίσουν τους τρομοκρατικούς στόχους εντός του πακιστανικού εδάφους», τόνισε ο Μπους, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Πακιστανό ηγέτη προσθέτοντας, όμως, ότι ...έχει εμπιστοσύνη στον Μουσάραφ.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο Μπους, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις πληροφορίες περί αποστολής αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν για να κυνηγήσουν τον «Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλα στελέχη της Αλ Κάιντα, καθώς και στελέχη των Ταλιμπάν». Ωστόσο, ο Μπους δεν απέκλεισε σαφώς καμία τέτοια περίπτωση.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους παραδέχτηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει την πρόοδο που ήλπιζε στο Ιράκ, αλλά πρόσθεσε ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι «ιδεολογικός»... «Οι εχθροί που θέλουν να βλάψουν τη χώρα θα αναθαρρήσουν, εάν αποτύχουμε», πρόσθεσε και εκδηλώνοντας την ενόχληση του Λευκού Οίκου προς την ιρακινή ηγεσία, προειδοποίησε «σοβαρά» τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι Αλ Μαλίκι, να μη δείχνει πολύ συμφιλιωτικός έναντι του Ιράν...

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο Ιράν, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι «εάν το Ιράν στείλει όπλα στο Ιράκ, θα υπάρξουν επιπτώσεις», αναφερόμενος στις ισχυρισμούς των Αμερικανών για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς «efp», τελειοποιημένους εκρηκτικούς μηχανισμούς πολύ αποτελεσματικούς κατά των θωρακίσεων, ή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς «ied», αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που προκαλούν μεγάλες απώλειες στις κατοχικές δυνάμεις. Βεβαίωσε δε ότι το μήνυμα αυτό έχει διαβιβαστεί στην ιρανική ηγεσία μέσω του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ιράκ, Ράιαν Κρόκερ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τεντωμένο σχοινί του στρατηγού (2004-08-15 00:00:00.0)
Νέες αμερικανικές πιέσεις για «συνεργασία» (2003-10-02 00:00:00.0)
Ανησυχεί για τη διπλωματία, σιωπά για την τύχη των ξένων μαχητών (2001-11-28 00:00:00.0)
Εξαιρετικά τεταμένη η κατάσταση στο βορρά (2001-10-30 00:00:00.0)
Πείστηκαν από τα... αμερικανικά στοιχεία (2001-10-05 00:00:00.0)
Κύμα αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων και ανταλλάγματα (2001-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ