Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Επλήγη «δυτικό αεροσκάφος» στη διάρκεια επιδρομής, λένε οι Ιρακινοί

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Δυτικό αεροσκάφος, που συμμετείχε σε νέα επιδρομή κατά του Ιράκ, στη νότια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ανακοίνωσε πως έπληξε χτες η ιρακινή αεράμυνα.

Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου του Ιράκ, «η ιρακινή αεράμυνα αντιμετώπισε τα επιτιθέμενα αεροσκάφη και τα ανάγκασε να επιστρέψουν στις βάσεις τους, στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, πλήττοντας το ένα από αυτά». Ο ίδιος πρόσθεσε πως νωρίτερα είχε εξαπολυθεί νέα αεροπορική επιδρομή αμερικανο-βρετανικών αεροσκαφών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών πολιτών μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Παράλληλα, στη Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ κατέκρινε τις συνεχιζόμενες πιέσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράκ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράιτ. Ο Ρώσος υπουργός φέρεται να διαμαρτυρήθηκε, επισημαίνοντας πως η «συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Ουάσιγκτον κατά του Ιράκ όχι μόνον έχει επιδεινώσει την εκεί κατάσταση, αλλά και παρεμποδίζει τη διευθέτηση του ζητήματος με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ