Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΟΣ - ΚΕΑ
Χατζιδάκις και μουσική για κινηματογράφο

Η Σαβίνα Γιαννάτου
Η Σαβίνα Γιαννάτου
Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύει η Σαβίνα Γιαννάτου στις 18/8, 8.30 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος), στο Λύκειο του Πόρου σε μια συναυλία με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο της με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Η ενορχήστρωση είναι της Δήμητρας Τρυπάνη και συνοδεύουν οι μουσικοί: Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο), Τάσος Μισυρλής (βιολοντσέλο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο).

Η συναυλία θα εμπλουτιστεί και με τους κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι «Ματωμένος Γάμος», σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη, και «Μεγάλος Ερωτικός» σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Κοτεπάνου. Συμμετέχει ερμηνευτικά ο Τάσος Μισυρλής.

Επίσης, στις 18/8 στην Κέα, στο λιμάνι της Κορησσίας, 10 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστεί η «Ορχήστρα του Δρόμου», η νέα μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου η οποία παρουσιάστηκε το χειμώνα που μας πέρασε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία. Τραγουδούν η Ελλη Πασπαλά και η Γιώτα Νέγκα και συμμετέχει o Κωστής Μαραβέγιας.

Οι δύο συνθέτες παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές του έργου τους αλλά και νέα τραγούδια που δοκιμάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή. Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί και στη μουσική που έχουν γράψει για τον κινηματογράφο. Αλλωστε, η Ευανθία Ρεμπούτσικα μόλις επέστρεψε από το Βέλγιο όπου κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, καθώς η μουσική της για την ταινία «Πατέρας και Γιος» απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για κινηματογραφική ταινία του 2006 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Soundtrack.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο), Παντελής Στόικος (τρομπέτα), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο, πλήκτρα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ