Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
«ΟΙ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»
Δε συμπεριλαμβάνουν ταινίες

Το Δεκαπενταύγουστο, «λογικό» είναι να μην προβλέπονται καλές ταινίες. Οι μυρουδιές του, σύμφωνα με τον ποιητή, κινούνται σε άλλες περιοχές. Στην επαρχία, ιδιαίτερα, το ένα πανηγύρι, η μια πολιτιστική ή «πολιτιστική» εκδήλωση διαδέχεται την άλλη. Θίασοι και «θίασοι» περιοδεύουν. Συναυλίες και «συναυλίες» από τη μια άκρη της επικράτειας στην άλλη. Ο κινηματογράφος μπορεί να περιμένει...

Μόνο δυο, λοιπόν, οι καινούριες ταινίες αυτής της βδομάδας. Και μια επανάληψη, η πολύ γνωστή «Πισίνα» (1969), του Ζακ Ντερέ. Λαμπεροί πρωταγωνιστές (Ντελόν, Σνάιντερ, Ρονέ, Μπίρκιν) σε ένα αισθησιακό αστυνομικό δράμα πάθους!

Οι καινούριες και να μη βγαίνανε καθόλου στους κινηματογράφους, δε θα χάλαγε το ...Δεκαπενταύγουστο. Και, πολύ περισσότερο, ο κόσμος. Η πρώτη «Με την Πρώτη», του Τζαντ Απατοου, είναι μια χαζοκωμωδία «ηθών» και «καταστάσεων». Ενα χαζό κορίτσι, κάνει χαζά έρωτα, με έναν χαζό νεαρό και συλλαμβάνουν! Η δεύτερη, «1408», του Μίκαελ Χάφστρομ, είναι, το βρήκατε, θρίλερ! Η ταινία προσπαθεί, με άγριο τρόπο, να πείσει πως δεν υπάρχουν όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία! Χαιρετίσματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ