Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΤΥΦΛΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
Με τη βούλα του ΟΕΕΚ

Τη «βούλα» της στην τρομοκρατική δίωξη του ανάπηρου συνδικαλιστή σπουδαστή του ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών «Τειρεσίας» Γιάννη Μελέτση, ο οποίος απορρίφθηκε μεθοδευμένα και παράνομα από τις εξετάσεις της σχολής και συνακόλουθα από προκήρυξη για την πρόσληψη τυφλών τηλεφωνητών, έβαλε η διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Χτες, τρεις ολόκληρους μήνες μετά τις εξετάσεις, ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γ. Μελέτσης απορρίπτεται και πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Ερωτήματα υπάρχουν γιατί και οι άλλοι εννέα σπουδαστές που έδωσαν εξετάσεις δε θα πάρουν τα πτυχία τους σε αυτή τη φάση, αλλά κάποιες βεβαιώσεις ότι έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά από αυτή τη μεθοδευμένη εξέλιξη, που στοχεύει στη δίωξη του συνδικαλιστή σπουδαστή για τη δράση του μέσα και έξω απ' τη σχολή, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) δηλώνει ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για την υπεράσπιση των αγωνιστών και για δημόσια δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάργηση όλων των διδάκτρων. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η όποια εκ των υστέρων κίνηση της διοίκησης του ΟΕΕΚ, όπως η διαταγή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση, δεν την απαλλάσσει απ' τις ευθύνες της γι' αυτή την εξέλιξη αφού ήξερε τις παρανομίες που έγιναν στη συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης απ' τη συμβιβασμένη ηγεσία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, η οποία έλεγχε άμεσα τη συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ