Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Με τη «σφραγίδα» και των Δημοκρατικών

Σε δημαγωγικές κορόνες μόνο εκτονώνεται η «αντίσταση» των Δημοκρατικών στην «πολεμική ατζέντα του Μπους». Δεν έχουν αντισταθεί σε τίποτα μέχρι σήμερα, ούτε στον πόλεμο στο Ιράκ, ούτε στις υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον προϋπολογισμό του πολέμου...

Τελευταίο δείγμα γραφής της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Γερουσίας, η υπερψήφιση με 60 ψήφους υπέρ έναντι 28 κατά, του νομοσχεδίου που επιτρέπει στην κυβέρνηση Μπους όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να διευρύνει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα εσωτερικής παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία. Πρόγραμμα του οποίου η αποκάλυψη τον Δεκέμβρη του 2005 μέσα από τις σελίδες των Νιου Γιορκ Τάιμς, σε συνδυασμό με την αντίθεση του αμερικανικού λαού στον πόλεμο του Ιράκ, έκριναν το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών και παρέδωσαν τον έλεγχο και των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου στους Δημοκρατικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο προβλέπει επέκταση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των επικοινωνιών μέσω του Ιντερνετ υπόπτων για τρομοκρατική δράση, χωρίς δικαστικό ένταλμα. Το μόνο που απαιτείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες παρακολούθησης να περιγράφουν σε μυστικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν στην παρακολούθηση στόχων! Μάλιστα, η Γερουσία απέρριψε με 45 ψήφους έναντι 43 εναλλακτικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε από τους Δημοκρατικούς και προέβλεπε την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στις διαδικασίες παρακολούθησης υπόπτων.

Εννοείται ότι ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την υιοθέτηση από τη Γερουσία του νομοσχεδίου, «που παρέχει τα αναγκαία μέσα για την προστασία του έθνους» και κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει με τη σειρά της το νομοσχέδιο, ώστε να έχει την ισχύ νόμου κάτι που το έπραξε φυσικά με 227 ψήφους υπέρ και 183 κατά στην τελευταία ημέρα των εργασιών της πριν τη διακοπή τους για το καλοκαίρι.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα ισχύσουν για διάστημα έξι μηνών, οπότε το Κογκρέσο θα πρέπει να ανανεώσει την εξουσιοδότησή του ή να εγκρίνει νέο σχετικό νομοσχέδιο που θα επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στο πρόγραμμα παρακολούθησης υπόπτων.

Στον απόηχο της έγκρισης του επίμαχου νομοσχεδίου, κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους για ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες πληροφοριών, Μάικ Μακ Κόνελ, σημείωνε σε επιστολή του προς τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Αρλεν Σπέκτερ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη νομική επιτροπή της Γερουσίας που αποκάλυψε η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, ότι το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα παρακολουθήσεων εντός των ΗΠΑ αποτελεί μόνον ένα μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των αμερικανικών αρχών όσον αφορά την κατασκοπία. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ, υπάρχουν διαστάσεις των εν εξελίξει προγραμμάτων παρακολουθήσεων και κατασκοπίας της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ που παραμένουν απόρρητες. Και προφανώς είναι παντελώς παράνομες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ