Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η διαπλοκή και οι παρενέργειές της...

Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία περί διαπλοκής και αυτή η τελευταία μοιάζει να προκαλεί παρενέργειες και στο εσωτερικό των κομμάτων και, πιο συγκεκριμένα, του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Τι άλλο άραγε να συμπεράνει κανείς από τη χτεσινή αποστροφή του Ε. Βενιζέλου, που έκανε λόγο για «όψιμους και εξωκοινοβουλευτικούς επικριτές», η οποία ερμηνεύτηκε ως έμμεση βολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου (ως προς το «όψιμοι») και στον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο (ως προς το «εξωκοινοβουλευτικοί»).

Η «δυσοσμία» που αποπνέει η όλη υπόθεση έγινε ακόμα πιο έντονη χτες όταν ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, έφτασε στο σημείο εμμέσως πλην σαφώς να ομολογήσει πως η ΝΔ λέει ό,τι λέει περί διαπλοκής επειδή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με αυτά που εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ!

Συγκεκριμένα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να κατοχυρώνεται η διαφάνεια και δημιουργώντας έτσι μονοπωλιακές καταστάσεις, απάντησε:

«Είναι ίδιον της αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση για κάθε πρωτοβουλία της, αντί να την κρίνει από τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί. Αυτή η προσπάθεια να υπονομευτεί η διαρθρωτική πολιτική της κυβέρνησης και να δηλητηριαστεί η δημόσια ζωή της χώρας, αντιλαμβάνεστε ότι αποσκοπεί αλλού. Σε κάποιες δε περιπτώσεις μπορεί ναεκτιμήσει κανείς ότι ίσως εξυπηρετεί και συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, που, συγκρουόμενα σε αυτές τις περιπτώσεις, λογικό είναι να αναδεικνύουν κριτικέςκαι καταγγελίες για τον τρόπο, με τον οποίο χειρίζονται τα θέματα οι διοικήσεις των διαφόρων οργανισμών»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ