Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λόγος, θέατρο, μουσική

Θέατρο «Τέτιγγες»
Θέατρο «Τέτιγγες»
Δύο μονόπρακτες κωμωδίες, «Η κόρη του παντοπώλου» του Αγγελου Βλάχου και «Ζητείται υπηρέτης» του Μπάμπη Αννινου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού ανεβαίνουν σήμερα, 9 μ.μ., από το Θέατρο «Τέτιγγες», στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων στο Αττικό Αλσος με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για κείμενα γραμμένα στα τέλη του 19ου αιώνα, με έντονη την αίσθηση του κοινωνικού σχολιασμού. Στην «Κόρη του παντοπώλου», ο Αγγελος Βλάχος παρακολουθεί σκωπτικά μια οικογένεια μικροαστών και δε διστάζει μαζί με τους ήρωές του να υπονομεύσει συνολικά τη δομή των σχέσεων που αναπτύσσονται πίσω απ' την κλειστή πόρτα του ελληνικού σπιτιού. Το «Ζητείται υπηρέτης» του Μπάμπη Αννινου έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής, καθώς με γλυκόπικρο χιούμορ και έξυπνα γλωσσικά παιχνίδια ξεφεύγει από το επίπεδο της κωμωδίας ηθών και «κλείνει το μάτι» στον υποψιασμένο θεατή, μιλώντας του για αναξιοκρατία, ρουσφέτι και ασυδοσία του κρατικού μηχανισμού. Σκηνικά: Τόλης Πολυχρονιάδης, κοστούμια: Ολγα Δημολιάτη, μουσική: Χρήστος Λεοντής, κίνηση: Τάσος Καραχάλιος. Παίζουν: Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσιου, Λεωνίδας Βαρδαρός, Μιχάλης Θεοδώρου, Γιώργος Σώχος, Βένια Σταματιάδη.

Αύριο, 9 μ.μ.: Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καλομοίρη, Μότσαρτ, Μπετόβεν και Σοπέν, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, από την πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», Ελενα Μουζάλα. Στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, η Σωτηρία Λεονάρδου θα δώσει αύριο συναυλία στους Φούρνους.

Κυριακή: Το Παιδικό Θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιάσει τους «3 Σωματοφύλακες» στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου.

  • Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση με θέμα «Ο Καζαντζάκης της Νάξου και του Κόσμου» που διοργανώνει ο ΣΦΝ, κλείνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων για τον Καζαντζάκη, με αφορμή το Παγκόσμιο Ετος Καζαντζάκη για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.
  • 8.30 μ.μ., στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικό Χωριό», θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου των Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Χουσεΐν Σερμέτ και στις 9.30 μ.μ. συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής από τον πιανίστα Αντώνη Ανισέγκο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ