Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας δυναμικά

Περιοδεία στα καταστήματα της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας στον Πειραιά

«Οι εκλογές σάς δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την ψήφο σας δυναμικά. Θυμηθείτε ποιος ήταν κοντά σας και ποιος απέναντί σας και ενισχύστε με την ψήφο σας το ΚΚΕ». Με αυτά τα λόγια η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στα κεντρικά καταστήματα της Εθνικής και Εμπορικής Τράπεζας του Πειραιά να σκεφτούν τα χειρότερα που έρχονται, να κρίνουν με βάση όχι την προεκλογική παροχολογία αλλά την εμπειρία τους από τα τελευταία 15 χρόνια και να στηρίξουν το ΚΚΕ που ήταν και θα είναι μαζί τους στους αγώνες.

Στη διάρκεια της περιοδείας, έγινε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η ΝΔ, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, τα μπόνους που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για την καταστρατήγηση του ωραρίου και τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, προκειμένου οι τράπεζες να μειώσουν το κόστος εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 με παράλληλη μείωση των συντάξεων που ετοιμάζουν, την κατάργηση ήδη του Επικουρικού Ταμείου στην Εμπορική κ.λπ.

Αυτά από τη μια μεριά προωθεί η ΕΕ με την ψήφιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε βάρος των εργαζομένων και από την άλλη από κοινού προωθούν τη θωράκιση της κερδοφορίας των Τραπεζών που μόνο για φέτος παρουσιάζουν αύξηση της κερδοφορίας τους κατά 50%. Μια θωράκιση που, μέσα από την εφαρμογή και στην Ελλάδα της Κοινοτικής Οδηγίας «Βασιλείας ΙΙ», σημαίνει νέα βάρη για τους «επισφαλείς» πελάτες δηλαδή τους οικονομικά ασθενέστερους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μπροστά σε όλα αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα μόνο το ΚΚΕ έχει αντισταθεί και έχει καταψηφίσει στην Ευρωβουλή όπου, όπως τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, ο ΣΥΝ ψήφισε λευκό στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και το ΛΑ.Ο.Σ. υπέρ της έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας Επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ