Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επιχείρηση παραπλάνησης των συνταξιούχων

Με «σημαία» τα επιδόματα της φτώχειας και προεκλογικές υποσχέσεις, που ανατρέπονται από τις ίδιες τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου να παραπλανήσει τους συνταξιούχους και να κρύψει ότι την επομένη των εκλογών, αν το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, θα εξαπολύσει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε χτες τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και εντελώς υποκριτικά επιχείρησε τα τεράστια προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι αποτέλεσμα της δικομματικής αντιασφαλιστικής πολιτικής, να τα αποδώσει στη διακυβέρνηση της ΝΔ. «Διαπίστωσα τη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να συγκαλύψει τα μεγάλα ελλείμματα και τα μεγάλα προβλήματα, που η ίδια έχει δημιουργήσει στα Ταμεία αυτά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δήλωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές «θα σκύψω με αίσθημα ευθύνης πάνω στο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος. Δεσμεύομαι, εγγυώμαι και εγγυόμαστε ένα ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο»...

Χρησιμοποιώντας τις ίδιες προεκλογικές «κορόνες», όπως και ο πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να συγκαλύψει πίσω από τα περί «κοινωνικά δίκαιου» του ασφαλιστικού συστήματος ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει νέα μέτρα στο πρόγραμμά του, που θα οδηγήσουν στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στην παράταση του εργάσιμου βίου. Παράλληλα, στα πλαίσια των προεκλογικών «δεσμεύσεών» του ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε χτες:

-- «Ενα σύστημα, στο οποίο θα υπάρξει αυξημένη κρατική ενίσχυση στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησής του». Αυτό ...υποσχέθηκε χτες, την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός, με βάση το νόμο Ρέππα το 2002 για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, μείωσαν τη χρηματοδότηση στο 1% του ΑΕΠ, και τα δυο πρώτα χρόνια να δίνουν ακόμα και λιγότερα απ' αυτά περιορίζοντας την «κρατική ενίσχυση» στο 0,85% έως 0,9% του ΑΕΠ! Την πλήρη εφαρμογή του νόμου Ρέππα ζητάει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του...

-- «Ενα σύστημα, στο οποίο θα διπλασιάσουμε τους συμμετέχοντες στο ΕΚΑΣ, αλλάζοντας και βελτιώνοντας τα κριτήρια για τη συμμετοχή σε αυτό πολλών συμπολιτών μας». Αφού με την πολιτική τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δημιουργούν μάζες φτωχών συνταξιούχων που ζουν με συντάξεις πείνας, προσφέρουν στη συνέχεια επιδόματα διαχείρισής της, όπως το ΕΚΑΣ.

-- «Θα ενισχύσουμε τις συντάξεις, όχι μόνο των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων, που αισθάνονται μια ιδιαίτερη ανασφάλεια». Μια «δέσμευση» που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση των συντάξιμων αποδοχών με εφαρμογή του νόμου Ρέππα, ο οποίος προβλέπει μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης των συντάξεων από 01/01/2008 σταδιακά από το 80% στο 70%.

-- «Θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για το ελάχιστο των 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και των 950 ευρώ για το ζευγάρι». Πρόκειται για μια υπόσχεση, η οποία αν υλοποιηθεί θα υλοποιηθεί με το τέλος της κυβερνητικής τετραετίας, δηλαδή το 2011, και αποτελεί ελεημοσύνη που δεν καλύπτει τις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Αρβανιτόπουλος, στήνοντας ένα δικομματικό καυγά στις πλάτες των συνταξιούχων και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, συμμετείχε στο διαγωνισμό για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα ψίχουλα στους απόμαχους της δουλιάς δηλώνοντας: «Το 2004 η βασική σύνταξη του ΟΓΑ ήταν 170 ευρώ. Σήμερα με αυξήσεις που έκανε η κυβέρνηση, είναι 278 ευρώ και σε 4 μήνες, νομοθετημένα αυξάνεται στα 330 ευρώ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ