Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεισφορά παρά τις ελλείψεις

«Οι Υπηρεσίες Υγείας, από την πρώτη στιγμή, άμεσα και συντονισμένα, (ήταν) παρούσες στους τόπους της καταστροφής, κοντά στους συνανθρώπους μας και τις μαχόμενες δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Εφαρμόστηκε, όπως είπε ο υπουργός, το σχέδιο «Περσέας» στα νοσοκομεία Σπάρτης, Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και τα δορυφορικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία των παραπάνω νοσοκομείων.

Κι όμως, τα τρία νοσοκομεία στο Νομό Ηλείας (Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων) υπήρξαν το υπόδειγμα για τη συγχώνευση νοσοκομείων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να επιτευχθεί η περιβόητη - κατά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο - «οικονομία κλίμακας» (βλέπε δηλώσεις του υπουργού Υγείας 18/7/2006 στη ΝΕΤ). Μάλιστα, συγκροτήθηκε και ειδική επιτροπή για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων στο υπουργείο Υγείας.

Ως επιχείρημα για τη συγχώνευση των νοσοκομείων της Ηλείας, χρησιμοποιήθηκε η δυσλειτουργία τους λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές -τις οποίες, βέβαια, προκάλεσαν οι περιοριστικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και αντί να τα οργανώσουν πλήρως σε υποδομές και προσωπικό, ετοίμαζαν τη συγχώνευσή τους. Και ήρθε η ίδια η ζωή για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα λειτουργίας τους.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα εκείνοι οι σοφοί εμπνευστές των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων; Κι ευτυχώς που - στην περίπτωση της Ηλείας - δεν ίσχυσε, παρά την εγκατάλειψη των νοσοκομείων, η λαϊκή ρήση: «Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ