Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αλλαγή στις βάσεις για το 15% των σχολών

«Ντόμινο» προκαλεί το απαράδεκτο λάθος με τα αποτελέσματα των στρατιωτικών σχολών

Παράταση στην αγωνία εκατοντάδων μαθητών έδωσε το λάθος με τα αποτελέσματα των στρατιωτικών σχολών

Motion Team

Παράταση στην αγωνία εκατοντάδων μαθητών έδωσε το λάθος με τα αποτελέσματα των στρατιωτικών σχολών
Αλλαγή στις βάσεις εισαγωγής στο 15% των σχολών των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα φέρει το λάθος στις βαθμολογήσεις των στρατιωτικών σχολών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Α. Καραμάνου, γγ του υπουργείου Παιδείας, σε τηλεοπτικό σταθμό. Τα νέα αποτελέσματα - που ίσως ανακοινωθούν σήμερα - θα βγουν μόνο για τις σχολές που επηρεάζονται και θα πάνε στα αρμόδια πανεπιστημιακά τμήματα. Τα διορθωμένα στοιχεία θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, στον ιστοτόπο του υπουργείου Παιδείας και μέσω του τετραψήφιου αριθμού του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, ο κάθε υποψήφιος θα δει σε ποια σχολή μπαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων την περασμένη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είχε αποστείλει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ήταν εσφαλμένα, ενώ για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου, το λάθος θα λειτουργήσει σαν ντόμινο, καθώς εκτός από τις στρατιωτικές σχολές «επηρεάζονται και άλλες σχολές όπου θα μπουν άτομα που είχαν μπει στις στρατιωτικές σχολές και τις θέσεις τους θα πάρουν άλλοι. Είναι 300 υποψήφιοι - από τους συνολικά 66.000 - οι οποίοι θα υποστούν δυστυχώς αυτοί τις συνέπειες»...

Και μπορεί το εξεταστικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας να έπεσε κάτω από τη βάση, αυτό ωστόσο δεν αποτελεί ούτε το μοναδικό, ούτε το σημαντικότερο πρόβλημα της Παιδείας. Οποιες διορθώσεις και αν γίνουν, η ουσία του εκπαιδευτικού συστήματος παραμένει ίδια. Χιλιάδες οικογένειες, από τη μια, χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους και την ίδια στιγμή αγωνιούν για το κόστος σπουδών τους και τη χαμηλής ποιότητας γνώση που τους προσφέρεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ