Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Να εκποιηθεί η μη δασική και παραθαλάσσια δημόσια περιουσία!

Αυτό προτείνει ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα

Τα επενδυτικά σχέδια έρχονται... οι κάτοικοι φεύγουν...

Associated Press

Τα επενδυτικά σχέδια έρχονται... οι κάτοικοι φεύγουν...
Οι καπνοί από τις φλόγες στην Ηλεία ακόμη δεν έχουν καταπέσει, οι ...δραστήριοι όμως επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για την ...ανασυγκρότηση του νομού. Αρωγοί σε αυτή τους την προσπάθεια δε θα μπορούσαν να ήταν άλλοι από τους τοπικούς υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες επιδίδονται σε ένα σκληρό αγώνα δρόμου για το ποιος θα ανακοινώσει την ...πιο ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης της περιοχής, φυσικά «κλείνοντας το μάτι» στους υποψήφιους επενδυτές.

Χαρακτηριστική των παραπάνω, είναι η πρόταση που κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Γιάννης Ζαφειρόπουλος και δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας «Πρώτη». Ανάμεσα στα φανταχτερά συνθήματα που παραθέτει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - όπως «προστατεύουμε τους κατοίκους και το οικοσύστημα», «προχωρούμε σε ένα σύγχρονο New Deal» και άλλα τέτοια εύηχα, αγγλόφωνα και εν τέλει, κενού περιεχομένου προτάγματα - παρουσιάζει και την ουσία της πρότασής του, που φυσικά αποτελεί την ουσία της πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρανταχτό σημείο της πρότασής του, είναι η απαίτηση «να εκποιηθεί η μη δασική και παραθαλάσσια δημόσια περιουσία», με «διαφανείς διαδικασίες» βεβαίως, με σκοπό να διατεθούν οι πόροι στις εταιρείες που θα έχουν συσταθεί προηγουμένως για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Οταν αναφέρεται στη «μη δασική περιουσία» εννοεί προφανώς την οποιαδήποτε καμένη έκταση της Ηλείας, η οποία μετά τη φωτιά έπαυσε να είναι δασική, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να κηρυχτούν αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την καταστροφική αλλαγή του φυσικού περιβάλλοντος που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Το πώς εννοεί, λοιπόν, ο ίδιος και φυσικά το κόμμα του, την αποκατάσταση του οικοσυστήματος, αναφέρεται ξεκάθαρα και σε άλλο σημείο, όπου τονίζει: «Οι διαδικασίες αποκατάστασης του οικοσυστήματος, θα πρέπει να διαλαμβάνει και τον προσδιορισμό των χρήσεων γης και τον καθορισμό των ζωνών τουριστικής ανάπτυξης», με ...σεβασμό φυσικά στο περιβάλλον. Με λίγα λόγια, επιθυμεί ξεκάθαρα και με τη «βούλα» την αλλαγή χρήσεων γης των καμένων περιοχών της Ηλείας και όπου αλλού, προωθώντας την παράδοση οικοπέδων - φιλέτων, σε ιδιώτες.

Ο Γ. Ζαφειρόπουλος έχει βεβαίως ...μεγάλα σχέδια και για τους κατοίκους, οι οποίοι θα κληθούν να δουλέψουν στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας. Αναφέρει, λοιπόν, συγκεκριμένα: «Κατάρτιση Ειδικών Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης με την πρόβλεψη για την απαλλαγή όλων των Επιχειρήσεων από την καταβολή Ασφαλιστικών Εισφορών και Φορολογίας Εισοδήματος για μια δεκαετία». Εργασιακό καθεστώς γαλέρας» δηλαδή για τους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους μέσα σε μια νύχτα και που την ανάγκη τους να βρουν μεροκάματο για να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι τοπικοί πολιτικοί προύχοντες και οι επιχειρηματίες φίλοι τους...

Τις αμέσως επόμενες μέρες πολιτικοί και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα εξακολουθήσουν και θα εντείνουν προτάσεις ανάλογες με αυτές του Γ. Ζαφειρόπουλου, οι οποίες και θα βαφτίζονται ως προτάσεις ανασυγκρότησης της Ηλείας, που όμως αν λάβουν σάρκα και οστά, το οικοσύστημα της περιοχής ελάχιστα θα θυμίζει αυτό που ήταν πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές. Οσο για τους ίδιους, το σχέδιο που τους επιφυλάσσουν, είναι η περιφορά τους από εργοδότη σε εργοδότη, ως φτηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, πάνω από τα αποκαΐδια της κάποτε καταπράσινης πατρίδας τους, που πλέον το φυσικό της περιβάλλον, θα έχει μεταβληθεί σε κάτι άλλο από αυτό που κάποτε γνώριζαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ