Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια - Μεγαλόπολη

Associated Press

Σε ύφεση ήταν η φωτιά στο Μίστρο Εύβοιας, ενώ το μέτωπο στη Σέτα «όδευε» θετικά μέχρι χτες το απόγευμα. Παρόμοια εικόνα υπήρχε στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ισαρι. «Δραστήρια» ήταν και η φωτιά σε Λάλα και Πέρσαινα. Στον Πάρνωνα στην περιοχή Αγριάνοι το μέτωπο είχε εξελιχθεί λόγω των δυνατών ανέμων. Επίσης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το μεσημέρι στους Ποταμούς Ρεθύμνου, στη χωματερή της χώρας Κύθνου, στο Ζέφυρο Πρέβεζας και στη Μανωλάδα Ηλείας. Φωτιά μαίνεται και στα Τύρια Πρέβεζας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Αγκαθωτό, κοντά στο δημοτικό διαμέρισμα Βροντερό του Δήμου Πρεσπών, η οποία έκαιγε κυρίως χαμηλή βλάστηση πάνω από δύο μέρες. Στην περιοχή επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και πεζοπόρα τμήματα του στρατού από την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νομό Φλώρινας, καθώς μια νέα φωτιά μαίνεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας οδηγήθηκε χτες δημοτικός σύμβουλος από το Μαρμάρι. Κατά τις αρχές, προχτές, επιτέθηκε και χτύπησε δύο συμβασιούχους πυροσβέστες που βρίσκονταν σε πυρκαγιά στο δημοτικό διαμέρισμα Καψάλων του δήμου Στυρέων. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο δράστης τούς απείλησε και τους προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες, «προσπαθώντας με τη βία να τους εξαναγκάσει να ενεργήσουν πράξη που ανάγονταν στα καθήκοντά τους». Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρύστου με αναπνευστικό πρόβλημα και ελαφριές κακώσεις. Ο δράστης εξαφανίστηκε μετά την πράξη του, αλλά χτες παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, οπότε και συνελήφθη.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ