Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ενοχο το πολιτικό - πελατειακό σύστημα

Η ευθύνη για τις μεγάλες φετινές πυρκαγιές βρίσκεται στο «πολιτικό - πελατειακό σύστημα της χώρας που επί πολλά χρόνια απεργάζεται την απαξίωση του περιβάλλοντος στη συνείδηση των Ελλήνων». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μ. Δεκλερής, ενώ συμμερίζεται την εκδοχή «για εγκληματικό σχέδιο που βρήκε ανέτοιμο και ευάλωτο το κράτος».

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, ο Μ. Δεκλερής επισημαίνει ότι «προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να υπάρξει στη χώρα μας, χωρίς εθνική κυριαρχία και δημοσία τάξη». Επίσης, αναφέρει τις αιτίες που οδήγησαν στην απαξίωση του περιβάλλοντος όπως:

  • Τις νομοθετικές πανουργίες για την αλλοίωση του επιστημονικού ορισμού του δάσους, τη νομιμοποίηση καταπατήσεων και αποψιλώσεων των δασών, την εξουδετέρωση δικαστικών αποφάσεων κ.ά.
  • Τον ανοιχτό πόλεμο κατά της νομολογίας του ΣτΕ για τα δάση, στα πλαίσια του οποίου εκκρεμούν οι γνωστές προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • Η αδιαφορία για την αναβάθμιση της στελέχωσης, της οργάνωσης και εκπαίδευσης της δασικής υπηρεσίας και η διάσπαση της δασοπροστασίας από τη δασοπυρόσβεση.
  • Η συστηματική αποφυγή κατάρτισης του Δασολογίου της χώρας και η μη επιτήρηση των δασών με τη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία έχει υποδειχτεί από το ΣτΕ από το 1993.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ