Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί την «πατρότητα» του σχεδίου

Δικομματικό καυγά πάνω στα αποκαΐδια έστησε το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την «πατρότητα» του «σχεδίου ανασυγκρότησης» των καμένων περιοχών. Πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση για «πανικόβλητη προσπάθεια αντιγραφής των πρωτοβουλιών, ακόμη και των λέξεων, του ΠΑΣΟΚ» από τον πρωθυπουργό, επιχείρησε να κρύψει ότι κοινός στόχος των δικομματικών εταίρων είναι να παραδώσουν μεγάλες εκτάσεις γης στους κερδοσκόπους και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της σημερινής επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στην Ηλεία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο, μια μέρα πριν από την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στον Πύργο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την «ανασυγκρότηση» της περιοχής, προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Γ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να αντιγράψει τις πρωτοβουλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ». Η έλλειψη διαφορών ανάμεσα στις δυο «προτάσεις», οι οποίες κινούνται στη λογική της αλλαγής χρήσης της καμένης γης, με την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους, αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι το δικό του «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» εκπονήθηκε πριν από αυτό της κυβέρνησης. Εντελώς υποκριτικά χτες ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε: «Από τις 17 Σεπτεμβρίου θα ξαναφτιάξουμε τα πάντα καλύτερα από πριν»... Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε χτες με τον Μ. Σουλτς, επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και την επίτροπο Χούπνερ, με τους οποίους συζήτησε για την καταστροφή από τις πυρκαγιές.

Εξάλλου χτες ο Γ. Ραγκούσης, οξύνοντας το δικομματική αντιπαράθεση για τα σενάρια περί «ασύμμετρων απειλών», επικαλέστηκε τις δηλώσεις που έκανε ο Δ. Αβραμόπουλος, και σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, «προκύπτει με πολύ μεγάλη ευκολία ότι συμφωνεί απόλυτα μαζί μας, για τα περί "ασύμμετρης απειλής", τα οποία έχουν βγει διά στόματος της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών και βλάπτουν την εικόνα της χώρας μας». Είναι η καλύτερη απάντηση, ανέφερε ο ίδιος, στην «απαράδεκτη προσπάθεια ακύρωσης και της εικόνας, αλλά και του κύρους της χώρας μας, με προφανή και άμεσα δυσάρεστα αποτελέσματα, στον ελληνικό τουρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ