Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι εκπτώσεις δεν έφεραν αύξηση του τζίρου

Για το 72% των καταστηματαρχών του Πειραιά, οι θερινές εκπτώσεις έληξαν με σταθερότητα ή πτώση τζίρου

Σταθερότητα ή πτώση τζίρου δήλωσαν το 72% των εμπόρων του Πειραιά ότι είχαν στα ταμεία τους την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε σε 100 καταστήματα του Πειραιά από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε πως κατέγραψε σταθερότητα στον τζίρο του και το 26% πως είχε πτώση τζίρου. Μόνο το 23% των εμπόρων της πόλης δήλωσε πως ο τζίρος του παρουσίασε άνοδο.

Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός ότι, όπως παρατήρησαν οι έμποροι, φέτος η χρήση πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές για τις αγορές τους ήταν εντυπωσιακά περιορισμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, ενώ στις περσινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν σε ποσοστό 50% πιστωτικές κάρτες για τις αγορές τους, φέτος το αντίστοιχο ποσοστό περιορίστηκε σε 6% και παρατηρήθηκε ένας συνδυασμός χρήσης μετρητών και πιστωτικών καρτών. Οι συντάκτες της έρευνας ερμηνεύουν αυτήν την εξέλιξη - τη μείωση, δηλαδή, της χρήσης πιστωτικών καρτών - ως μια ακόμα ένδειξη ότι έχει μειωθεί δραστικά η πιστοληπτική ικανότητα των εργαζομένων και ότι πολλοί από αυτούς έχουν εξαντλήσει το πιστωτικό όριο των καρτών τους.

Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο που εξάγεται από την έρευνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία, το 71%, των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η καλύτερη περίοδος για τα ταμεία των καταστημάτων τους στη διάρκεια των εκπτώσεων ήταν το πρώτο δεκαπενθήμερο, δηλαδή από τις 15 μέχρι τις 31 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ