Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Φωτ.

Στο σύντροφο ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ!... Εφυγες ακριβώς όπως έζησες ολάκερη τη ζωή σου! Ολόρθος και με τη βεβαιότητα πως, έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη, πως η δικαιοσύνη θα ανασηκωθεί πάνω από τα ανθρώπινα πάθη για να απλωθεί στον κόσμο.

Σε μας τους συντρόφους σου της ΚΟΒ Κυψέλης, στάθηκες πάντα σοφός δάσκαλος, πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης. Μας στήριζες ιδεολογικά, με θέρμη ξεκαθάριζες το τοπίο σε καιρούς για το Kόμμα μας χαλεπούς... Υπήρξες εκείνος που όλοι πασχίζαμε να του μοιάζουμε.

Σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο που χάραξες και σε αποχαιρετούμε με τα λόγια: Σύντροφε Βασίλη, μας λείπεις κιόλας.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 30.000 δρχ. για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Οι σύντροφοί σου της ΚΟΒ Κυψέλης

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας (Λούτσας) 20.000 δρχ.

Ο Β. Εφραιμίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως παράδειγμα συνεπούς και ακατάβλητου κομμουνιστή, ταγμένου στον αγώνα για τα δίκαια της εργατικής τάξης.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αρτέμιδας

  • Στη μνήμη του ακούραστου αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ και για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Πιερίας 50.000 δρχ.

Κυριάκος Ακρίτας

  • Επίσης στη μνήμη του πολυτάλαντου και χαρισματικού συντρόφου, συνεπή αγωνιστή για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, και προς τιμή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λεμονίδης από τη Θεσσαλονίκη, προσφέρει 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ και ο Παναγιώτης Κουλούρης προσφέρει 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

ΦΩΤΟ

Εφυγαν δύο αξιόλογοι άνθρωποι, κομμουνιστές αγωνιστές: ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ευημερία του λαού.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο Κόμμα μας για το 16ο Συνέδριό του, 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής».

Στράτος και Φανή Μηττάκου

***

Φωτ.

Στις 5 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αιφνίδια αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΤΟΥ.Σε όλη του τη ζωή, σε ατομικά και συλλογικά επίπεδα, έδινε μάχες για την προώθηση του κοινού συμφέροντος, για την κοινωνική πρόοδο και για το ξημέρωμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση.

Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και στους κατοπινούς αγώνες. Παρά την πικρία του για τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, ένας ακούραστος μαχητής, ένας πιστός οπαδός του ΚΚΕ, που με τρόπο αταλάντευτο και ανυποχώρητο στηλίτευε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα με τα λόγια του ενέπνεε το όραμα της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Θέλοντας να διατηρήσουμε ανεξίτηλη την αγωνιστική του μνήμη, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Αιγάλεω, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο γιος του Νίκος Ζώτος

Η νύφη του Ελένη Ζώτου

Οι εγγονές του Αφροδίτη - Ιωάννα Ζώτου

***

Φωτ.

Στις 30 Αυγούστου 2000 «έφυγε από κοντά μας» ο λατρευτός αδελφός μας ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Κηδεύτηκε την επομένη στην Καλαμαριά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα αδέρφια του Νίκος, Λούση, Μαρία


ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ