Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεράστια καταστροφή και σε κτιριακές υποδομές

Τεράστιες καταστροφές και στις κτιριακές υποδομές σε οχτώ νομούς της χώρας άφησαν πίσω τους οι τελευταίες πυρκαγιές. Αυτό κατέδειξαν οι καταγραφές που ολοκληρώθηκαν από τα κλιμάκια των μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ στις πληγείσες περιοχές των νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 847 κατοικίες υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ άλλες 672 κατοικίες έχουν υποστεί μερική καταστροφή και κρίθηκαν επισκευάσιμες. Επίσης, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 41 δημόσια κτίρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 817 στάβλοι, αποθήκες και κτίρια λοιπών χρήσεων. Μερική καταστροφή υπέστησαν 19 δημόσια κτίρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 544 στάβλοι, αποθήκες και κτίρια λοιπών χρήσεων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει μήπως καταφέρει να περιορίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα που αναπόφευκτα θα συμβούν με τις πρώτες βροχοπτώσεις. Το ΥΠΕΧΩΔΕ με χτεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας στους νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Εύβοιας, και τα αντιδιαβρωτικά στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ από αύριο θα αρχίσουν εργασίες αντιπλημμυρικών έργων στους νομούς Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Την ίδια στιγμή ο νομάρχης Ηλείας με έγγραφό του προς την κυβέρνηση επισημαίνει τον κίνδυνο για νέες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις στις πληγείσες περιοχές, ζητώντας να γίνουν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα συνολικού κόστους 13,7 εκατ. ευρώ. Επίσης, επισημαίνεται ο κίνδυνος κατολισθήσεων σε πολλούς οικισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ