Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Με τη φαντασία μας μπορούμε να πάμε παντού. Στη Βενεζουέλα, στη Βιέννη, στη Βέρα Κρουζ, στη Βενετία, δε θα μας κοστίσει πολύ, τόσο όσο αξίζουν τα υλικά που θα βάλουμε για να φτιάξουμε το ανάλογο κοκτέιλ. Κυριακή είναι, ό,τι θέλουμε κάνουμε.

Ας ξεκινήσουμε από την υγρή, τη μελαγχολική αλλά πάντα όμορφη και επιβλητική Βενετία: Venetian beauty (Βενετική ομορφιά). 3/5 ουίσκι, 1/5 τσέρι, 1/5 τσέρι μπράντι. Χτυπάμε τα ποτά στο σέικερ και τα γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.

Και τώρα θα βρεθούμε στη Βενεζουέλα. Για μεταφορικό μέσο ένα ποτό που αποτελείται από 1/3 κονιάκ, 1/3 τζιν και 1/3 πορτό και μερικές σταγόνες λεμονιού. Ρίχνουμε τα ποτά στο σέικερ και τα χτυπάμε καλά.

Πάμε στη Βέρα Κρουζ; Πώς; Απλώς, βάζουμε 3/4 τζιν, 1/4 χυμό λεμονιού, μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές σταγόνες ανγκοστούρα. Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ και τα γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμόνι.

Τελευταίος μας σταθμός η Βιέννη. Με 1/3 κουραχάο, 1/3 βερμούτ ντράι, 1/6 τζιν και 1/6 ανθόγαλο, ρίχνουμε τα υλικά στο σέικερ και φτάσαμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ