Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
«11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001»
Προώθησε την τρομοκρατία κατά των λαών

Η 11η Σεπτέμβρη 2001 με τις επιθέσεις με τα αεροπλάνα - βόμβες στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που στοίχισαν περίπου 3.000 ανθρώπινες ζωές, και τις περιπτώσεις στο Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον και την Πενσιλβάνια, αποτέλεσε το πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν μάλιστα αμέσως (λίγες εβδομάδες αργότερα) στο Αφγανιστάν, με σχέδια που είχαν εκπονηθεί πολύ καιρό πριν, και το 2003 στο Ιράκ.

Εξάλλου, ο πρώην υφυπουργός Αμυνας και πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Πολ Γούλφοβιτς, μερικούς μήνες μετά ήταν απολύτως σαφής: «Ακόμη και εάν δε γινόταν η 11η Σεπτέμβρη θα έπρεπε να την εφεύρουμε»! Η δήλωση δεν ήταν τυχαία ούτε από τυχαίο πρόσωπο, αλλά από έναν εκ των εγκεφάλων του πονήματος του «Νέου αμερικανικού Αιώνα» (PNAC), όπου στο δεύτερο μανιφέστο του, το Νοέμβρη του 2000, περιέχεται και μια «προφητεία»: «Εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες»..!

Μετά «εφευρέθηκε» ο «άξονας του κακού», όπου το Ιράκ δέσποζε πρώτο στη λίστα και ακολουθούσαν το Ιράν, η ΛΔ Κορέας, το Σουδάν, η Κούβα, η Κίνα, το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη, κατά τη σημαδιακή πια ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στη στρατιωτική Ακαδημία του «Γουέστ Πόιντ» τον Ιούνη του 2002, ενώ η λίστα παραμένει δραματικά ανοιχτή, ενόσω η περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής έχει τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα.

Στο πλαίσιο του «πολέμου της τρομοκρατίας» οι ΗΠΑ μετατρέπονται και εσωτερικά σε «στρατιωτικό κράτος» με την εφαρμογή των νόμων «Patriot» I και II, που στραγγαλίζει όλα τα ατομικά, δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Ο «φαντομάς» Μπιν Λάντεν και η «Αλ Κάιντα» πάντα παρών αποτελεί την καλύτερη αφορμή για την προώθηση «αντιτρομοκρατικών» μέτρων σε όλο τον κόσμο. Επαναλειτουργούν τα μυστικά στρατοδικεία στο πλαίσιο του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο, όπου τα βασανιστήρια δεσπόζουν... Τα βασανιστήρια ήταν το σήμα κατατεθέν και της φυλακής στο Αμπου Γκράιμπ στο Ιράκ, αλλά και των μυστικών φυλακών που έστησε η CIA ανά τον πλανήτη, με τη συνέργεια πολλών κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών εννοείται...

Εξι χρόνια μετά, τα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη εξακολουθούν να υπάρχουν. Πάντως αυτό που ισχύει είναι εκείνο που από την πρώτη στιγμή είπε στην Ελλάδα μόνο το ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή που τα κόμματα της άρχουσας τάξης στη χώρα μας και διάφοροι δήθεν αριστεροί έτρεχαν να συνταχθούν με την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» των ΗΠΑ και της ΕΕ, το ΚΚΕ, ξέροντας τι σημαίνει ιμπεριαλισμός και τα μέσα που αυτός χρησιμοποιεί, έλεγε: «Σημασία έχει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος είχε το συμφέρον, το κίνητρο να πράξει κάτι τέτοιο. Αν απαντήσουμε σ' αυτό, θα μπορέσουμε να δούμε την προέλευση της ενέργειας». Και πρόσθετε: «Τέτοιες ενέργειες, με βάση τη διεθνή πείρα, συνιστούν "βούτυρο στο ψωμί" στους επιτελικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για να ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ