Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εκδηλώσεις μνήμης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σε χαμηλούς τόνους, εν αντιθέσει με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, τίμησε χτες η Νέα Υόρκη την έκτη επέτειο των «τρομοκρατικών επιθέσεων» της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που οδήγησαν σε έναν αμφιλεγόμενο σήμερα και από τους Αμερικανούς «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Αισθητή η απουσία του Προέδρου Τζ. Μπους, ο οποίος δεν τόλμησε να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Σιγή τεσσάρων λεπτών τηρήθηκε στη Νέα Υόρκη στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν ενώ διασώστες - που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης - διάβασαν τα ονόματα των νεκρών κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα σε ένα μικρό πάρκο κοντά στο Ground Zero, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Εξάλλου, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι συγγενείς πολλών εκ των θυμάτων είναι εξοργισμένοι που επιτράπηκε στον Ρούντολφ Τζουλιάνι, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης την εποχή της καταστροφής, να εκφωνήσει ομιλία.

Τέλος, απειλή για βομβιστική επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στη δυτική Γερμανία προκάλεσε την ύψιστη κινητοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων και της τοπικής αστυνομίας για την «προστασία» της στρατιωτικής βάσης στο Σπανγκντάλεμ. Η επιχείρηση την παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου έρχεται μία βδομάδα μετά τις συλλήψεις για σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε στόχους που περιλάμβαναν αμερικανικές εγκαταστάσεις, συντηρώντας το απαραίτητο κλίμα τρομο-λαγνείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ