Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ανώνυμη μαρτυρία αξιωματικού δείχνει εμπλοκή της ΕΥΠ

Μαρτυρία συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, σύμφωνα με την οποία συμμετείχε ο ίδιος, άλλοι οκτώ αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν τότε στη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ στην επιχείρηση απαγωγής και παράνομης κράτησης 13 Πακιστανών που διέμεναν στη χώρα μας, στις 15 Ιούλη 2005, παρουσίασε χτες η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Σύμφωνα με την ανώνυμη μαρτυρία, «η αρπαγή των Πακιστανών πραγματοποιήθηκε ύστερα από σήμα που δόθηκε από τις βρετανικές υπηρεσίες τον Ιούλιο του 2005, ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο μετρό του Λονδίνου είχε επικοινωνία με κινητό τηλέφωνο που ανήκε σε Πακιστανό που διέμενε στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλη του 2005, συνολικά 28 Πακιστανοί είχαν καταγγείλει την απαγωγή τους από Αθήνα, Οινόφυτα και Γιάννενα, από άτομα που εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί, οι οποίοι τους ανέκριναν και τους απήγαγαν. Η κυβέρνηση, μέσω του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, είχε αρνηθεί την ανάμειξή της στην υπόθεση. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ ο Β. Πολύδωρας, από το βήμα της Βουλής, είχε δηλώσει πως πίσω από τις απαγωγές κρύβονται άλλοι Πακιστανοί, λέγοντας, μάλιστα, ότι «ο ένας απάγει τον άλλο»...

Χτες, δόθηκε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, κατά την οποία εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα σημείωσαν ότι δικαιώθηκαν για τις καταγγελίες που είχαν κάνει τότε. Συγκεκριμένα, ένας από τους απαχθέντες, ο Χαλέτ Ιρφάν, είπε πως «επιτέλους δικαιωνόμαστε, λέγαμε την αλήθεια!». Παράλληλα, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισε πως «έχουμε θέσει υπόψη των ανακριτικών αρχών τα στοιχεία της εμπλοκής της ΕΥΠ στις απαγωγές των Πακιστανών. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όταν υπουργοί ενώπιον της Βουλής ψεύδονται. Χρειάζεται να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών. Οπως επίσης να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το Γενάρη του 2006 η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για το θέμα, είχε εκφράσει εκ μέρους του ΚΚΕ την πεποίθηση ότι «οι απαγωγές των Πακιστανών έγιναν και ότι σ' αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σημίτη δύο φορές έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι οποίες συμφωνίες αφορούν και τη δράση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και βρετανικών στην Ελλάδα».

Επίσης, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου το Δεκέμβρη του 2005 είχε καταθέσει Ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας τις απαγωγές και τις παράνομες ανακριτικές μεθόδους από μυστικές υπηρεσίες και άλλες δυνάμεις ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ