Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Ξεκινά με προβλήματα

Με προβλήματα επιχορήγησης ξεκινά τη λειτουργία της η Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία μετά και την ανακαίνισή της έχει αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης, ενώ σε ομηρία εξακολουθούν να βρίσκονται οι 200 περίπου εργαζόμενοι (μαγειρεία, καθαριότητα, φύλαξη) στον εργολάβο της Λέσχης.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγινε ολική ανακαίνιση στο χώρο των παλαιών μαγειρείων, φτιάχτηκαν νέα μαγειρεία και ανακαινίστηκαν οι αίθουσες σίτισης, με σκοπό την απόκτηση του πιστοποιητικού ποιότητας από τον ΕΦΕΤ. Εγιναν εργασίες επιχρισμάτων στο εξωτερικό των νέων μαγειρείων. Αμεση προτεραιότητα είναι η τοποθέτηση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού (ψυκτικοί θάλαμοι, πλυντήρια) στα μαγειρεία. Η Φοιτητική Λέσχη θα λειτουργήσει πάλι από τις 20 του Σεπτέμβρη, με αυξημένες ανάγκες, ενώ το ΥΠΕΠΘ έχει δεσμευτεί για έκτακτη επιχορήγηση.

Την κατάσταση αυτή διαπίστωσε από κοντά το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσιλιγκιρίδη. Σε σύσκεψη που έγινε με τους εργαζόμενους, ο Γ. Τσιλιγκιρίδης σημείωσε πως πάγια θέση του ΚΚΕ είναι οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και να μην εμπλέκονται οι ιδιώτες στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ