Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπάρχει και υπερηφάνεια

Η ένοχη συνείδηση για να καλυφθεί γεννά θράσος στα δύο μεγάλα κόμματα. Οι προτάσεις του Μακιαβέλι καθρεφτίζουν τη δική του ηθική και αξιοπρέπεια, ενώ ο δικομματισμός στερούμενος ηθικής με τη λαγνεία της εξουσίας κατέληξε στη διαφθορά, τη συγκάλυψη, τη χαμέρπεια. Αλλοτριώνει με το ρουσφέτι και τον λαϊκισμό.

Τα δύο άλλα, μικρά αστικά κόμματα, βαδίζουν στη λεωφόρο του καπιταλισμού. Το πέμπτο μικροαστικό, με το ένα πόδι στα ρηχά του σοσιαλισμού, επωφελείται των ρουσφετολογικών ελευθεριών του δικομματικού καπιταλισμού. Το μόνο ξένο στην ομήγυρη του Ντιμπέιτ ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η δύναμη της ψήφου, αφορά τη συνείδηση αυτών που τη διαχειρίζονται, αλλά η ψήφος έχει και άλλη σημασία που αφορά την υπερηφάνεια, την ιστορία και την αξιοπρέπεια αυτού του Λαού, που αμήχανος συνεχίζει να ζει ταπεινώσεις και συμφορές σαν την πρόσφατη με τις πυρκαγιές - εμπρησμούς και με τα τόσα θύματα, κυρίως με τη νεαρή μάνα που κάηκε με τα τέσσερα παιδάκια της. Κάτι που είναι πέρα από κάθε φαντασία τραγικού ποιητή, αφού κανένας δεν τόλμησε να βάλει στην τέχνη του κάτι τόσο φοβερό. Αλλά οι πολιτικοί του δικομματισμού; Δείτε το. Αισχροκερδούν και πάνω σ' αυτό το τραγικό γεγονός!

Ν. ΣΤΕΦΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ