Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο,τι φοβούνται περισσότερο

Πουλάνε «ελπίδες» και ελπίζουν στην ατιμωρησία από τους 135 εργαζόμενους της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη» που βρίσκονται στην πόρτα της ανεργίας. Στις 4 Σεπτέμβρη αποφασίστηκε, μετά από αίτηση 11 τραπεζών, η ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 46, άμεση δηλαδή εκκαθάριση και κλείσιμο του εργοστασίου. Στις 21 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί στο Εφετείο Κομοτηνής η αίτηση που έχει υποβάλει το ελληνικό δημόσιο για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 44, δηλαδή για εκκαθάριση εν λειτουργία.

Προεκλογικά -κάτω από πολιτικές πιέσεις- εκπρόσωποι ορισμένων από τις 11 τράπεζες, εμφανίστηκαν να δηλώνουν ότι αν η απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής κάνει αποδεκτή την ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 44 δε θα ενεργοποιήσουν τη δική τους απόφαση. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι καμία από τις δύο περιπτώσεις δε διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Καμία λύση δεν εγγυάται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε μόνο την κερδοφορία της εργοδοσίας. Και φρόντισε να την ενισχύσει στο παρελθόν με επιδοτήσεις και προνόμια. Η «Θράκη» επιδοτήθηκε με 9,5 δισ. δραχμές, με τη δέσμευση ότι μέχρι το 2008 θα απασχολεί 240 εργαζόμενους. Αντί αυτού οδηγείται σε λουκέτο. Τα χρέη έφτασαν τα 158 εκατ. ευρώ (101 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και 57 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο, και σε προμηθευτές).

Τώρα διάφοροι καλοθελητές προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων σπρώχνοντάς τους στην αποχή από τις εκλογές. Τους βολεύει να μην εισπράξουν την αγανάκτηση με ψήφο καταδίκης ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Συμφέρον των εργαζόμενων είναι να μην τους κάνουν τη χάρη. Να επιλέξουν αυτό που τους πονάει και τους φοβίζει περισσότερο. Αύριο, να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ