Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στόχος οι βαθμοί

Με το ...βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, θα παραταχτούν οι αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται από 17 έως 26 Σεπτέμβρη στην Ταϊλάνδη. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Χρ. Ιακώβου, οριοθέτησε ως στόχο της ομάδας την «πρόκριση πέντε αθλητών και δύο αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».

Οπως εξήγησε, «το βάρος της προσπάθειάς μας θα δοθεί στην τακτική, που θα μας προσφέρει τους απαραίτητους βαθμούς. Η κατάκτηση μεταλλίων έρχεται δεύτερη σε αυτήν τη διοργάνωση. Ετσι, τουλάχιστον, οι πρώτες προσπάθειες σε αρασέ και ζετέ θα είναι σχετικά χαμηλές και χωρίς ρίσκο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακυρώσεων. Πάνω από όλα προέχει η βαθμολογία λοιπόν. Τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά και είναι σε καλή κατάσταση».

Να σημειώσουμε ότι η πρόκριση προκύπτει από τη βαθμολογία του Παγκοσμίου του 2006 (η ελληνική ομάδα ήταν 11η θέση με 239 βαθμούς) συν τη βαθμολογία του 2007, πολλαπλασιασμένη με συντελεστή 1,2. Προς το παρόν η ομάδα του Ιακώβου είναι μέσα στο στόχο των 5 «εισιτηρίων».

Το πρώτο κομμάτι της αποστολής, για την Τσιάνγκ Μάι, αναχωρεί σήμερα. Την αποτελούν οι Ακριτίδης (56 κ.), Μήτρου (85 κ.), Κυριλλίδης (69 κ.), Σταματιάδης (77 κ.), Παπαδόπουλος (94 κ.), Πιπιλιαρίδου (53 κ.), Αθανασιάδου, Καστρίτση (58 κ.) και Ολυμπία Τόκα (63 κ.). Το δεύτερο γκρουπ, το οποίο θ' αναχωρήσει στις 20/9 απαρτίζουν οι Κωνσταντινίδης (105 κ.), Κουρτίδης (105 κ.), Παπαγερίδης (+105 κ.), Κουρτελίδου (69 κ.), Ροδίτη (+75 κ.) και Κασάπη (+75 κ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ