Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάλπη(κη) υπόσχεση

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με τις ιδιωτικές κλινικές προβλέπει την καταβολή εφάπαξ ειδικού επιδόματος 500 ευρώ ανά εργαζόμενο μέχρι την 31/8/2007.

Το «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) καθυστέρησε τη χορήγηση του επιδόματος παρότι προβλέπεται και στην επιχειρησιακή σύμβαση που έχει υπογράψει με το σωματείο των εργαζομένων. Το ΩΚΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και λειτουργεί - όπως αναφέρεται και στον ιδρυτικό νόμο - με τους «κανόνες της ελεύθερης αγοράς» αλλά ταυτόχρονα επιχορηγείται και από το υπουργείο Υγείας.

Προχτές (13/9/2007) το ΩΚΚ κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε όλο το προσωπικό ότι «το υπουργείο Υγείας ενέκρινε δαπάνη καταβολής ειδικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ ανά εργαζόμενο, στους έχοντες δικαίωμα σύμφωνα με τη ΣΣΕ για τις ιδιωτικές κλινικές». Αλλά - προσθέτει το ΩΚΚ - «λόγω της ιδιομορφίας της προαναφερθείσης επιχορήγησης τα χρήματα θα κατατεθούν στους εργαζόμενους μέσω της μισθοδοσίας μόνο μετά την αντίστοιχη καταβολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ποτέ μέχρι τώρα δε χρειάστηκε προέγκριση από το υπουργείο Υγείας παρόμοιας δαπάνης σαν το επίδομα για να την καταβάλει το ΩΚΚ στους εργαζόμενους. Φαίνεται όμως τώρα το επιβάλλουν οι κανόνες της προεκλογικής (εξ)αγοράς ψήφων! Και μάλιστα η κάλπη(κη) αναγγελία χρησιμοποιείται και εκβιαστικά: Θα πληρωθείτε μετά τις εκλογές - αφού πρώτα ασκήσετε το εκλογικό σας καθήκον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ