Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στόχος της ΕΕ

ΚΙΕΒΟ.--

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιουσένκο και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέρ Σολάνα, συναντήθηκαν στο Κίεβο και συζήτησαν για τη συνεργασία ανάμεσα στην Ουκρανία και την ΕΕ.

Ο Β. Γιουσένκο πληροφόρησε τον Σολάνα για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 30ής Σεπτέμβρη «θα είναι ένα παράδειγμα δημοκρατικής αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής κρίσης στην Ουκρανία», ενώ πρόσθεσε ότι η ηγεσία της χώρας θα «εξασφαλίσει τη μέγιστη διαφάνεια των εκλογών και τη συμμόρφωση με τους δημοκρατικούς κανόνες». Στη συνάντηση εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η ουκρανική στρατηγική πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει αμετάβλητη.

Χτες εξάλλου ξεκίνησε και η Σύνοδος ΕΕ - Ουκρανίας όπου οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τους Ουκρανούς πολιτικούς να σχηματίσουν γρήγορα μια κυβέρνηση μετά τις εκλογές ώστε να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Μιλώντας στη Σύνοδο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, δήλωσε ότι «μετά τις εκλογές πιστεύουμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ουκρανία ώστε να τη βοηθήσουμε να σταθεροποιήσει τη συνταγματική σταθερότητα που είναι βασική για την πρόοδο αυτής της μεγάλης χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ