Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επιμένει στη συνάντηση με τον Μαρουλάντα

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

«Δημόσια απευθύνομαι στον πρόεδρο Ουρίμπε... αφήστε να βοηθήσω... επιτρέψτε μου να μεταβώ στην Κολομβία και να συνομιλήσω με τον Μανουέλ Μαρουλάντα... δε νομίζω ότι έχετε να χάσετε τίποτα» επέμεινε εκ νέου χτες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με τον «Τελεσούρ» και μετά τη νέα αρνητική απάντηση της Κολομβίας, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε στην πρόταση του Τσάβες να μεταβεί στην Κολομβία και να συναντηθεί με τον ηγέτη των Επανασταστικών Ενοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Με τη δήλωση αυτή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, που έχει αναλάβει διαμεσολαβητική πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει ανθρωπιστική συμφωνία για την ανταλλαγή των κρατούμενων του κράτους και αυτών των ανταρτών των FARC, αποδεχόμενος τη δημόσια πρόσκληση της γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα, διατυπώνει δημόσια και επισήμως, ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, το αίτημα παραχώρησης «ζώνης ασφαλείας» για να συναντηθεί με τον ηγέτη των FARC.

Μάλιστα, από το Μαρακάι της επαρχίας Αράγουα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του Μισιόν Ιπόλιτα, ο πρόεδρος Τσάβες αποκάλυψε ότι έλαβε επιστολή από τον Μανουέλ Μαρουλάντα, γνωστό και ως Τιροφίχο, όπου «δέχεται να συναντηθεί στο Σαν Βινσέντε ντελ Καγκουάν», στην επαρχία της Κακετά, δίχως όμως να αποκαλύψει το συνολικό περιεχόμενο της επιστολής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τσάβες ανακοίνωσε ότι και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τον ειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να πάει μαζί του στην Κολομβία για τη διαπραγμάτευση απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τους αντάρτες... «Ο πρόεδρος Σαρκοζί μου είπε ότι μπορεί να έρθει μαζί μου στην περιοχή Καγκουάν στο νότιο τμήμα της Κολομβίας όπου θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση», πρόσθεσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας. Ο Σαρκοζί ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Γαλλο-κολομβιανή Ινγκριτ Μπετανκούρ, πρώην προεδρική υποψήφια, που κρατείται από τους αντάρτες πάνω από 6 χρόνια.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, απέρριψε και αυτή την πρωτοβουλία του προέδρου της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας ότι δεν αποδέχεται να συναντηθεί ο Ούγκο Τσάβες με τον Μανουέλ Μαρουλάντα σε κολομβιανό έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ