Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
«Δοκίμασαν» το ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι...

Eurokinissi

Οι δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για το εκλογικό αποτέλεσμα κινήθηκαν στην ίδια αναξιοπιστία με τις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ευχαρίστησε «τη νέα γενιά των 400 ευρώ, του διαδικτύου και του άρθρου 16», αποκρύπτοντας τις ευθύνες του κόμματός του για την πραγματικότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία.

Ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε για μια «δοκιμή» των ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε ότι η άνοδός του «αποτελεί στοιχείο ενός νέου πολιτικού τοπίου, με ένα ισχυρό μήνυμα για αριστερή στροφή». Αναφέρθηκε σε «μια ιδιαίτερα χαμηλή δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας, με μια κυβέρνηση αυτοδύναμη, μεν, εύθραυστη, δε, απέναντι σε ένα ισχυρό κοινωνικό κίνημα». Δε μίλησε, και πάλι, για τις ευθύνες του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα και το «στήριγμα» που έδωσε στην αντιλαΐκή πολιτική πολλές φορές και στο εργατικό κίνημα και στην Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, πως στο νέο τοπίο επιδιώκει να ισχυροποιήσει τη δυναμική του νεολαιίστικου και άλλων κοινωνικών κινημάτων.

Τέλος, είπε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιηθεί «ώστε η μεγάλη Αριστερά, ανοιχτή στον προωθημένο σοσιαλιστικό χώρο» να «καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει μέχρι σήμερα η ενσωμάτωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις πολιτικές του κατεστημένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ