Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Μετά την κάλπη ... θυμήθηκαν τη βάση

Δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανανεώσει την προεδρική του θητεία για τέσσερα ακόμα χρόνια, μέσα από εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, εξέφρασε χτες ο Γ. Παπανδρέου στη δήλωσή του με την οποία σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Μισή ώρα αργότερα ο Ε. Βενιζέλος με δήλωσή του από το Ζάππειο δήλωσε «παρών» σ' αυτή τη διαδικασία, φανερώνοντας τις προθέσεις του να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει καταστατικό και δημοκρατία», ήταν η άμεση αντίδραση του Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να διαχειριστεί τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εσωκομματική κριτική προς το πρόσωπό του, που ξέσπασε αυτόματα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έσπευσε να ζητήσει την επαναβεβαίωση στο πρόσωπό του. Αξιοποιώντας το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ανανέωση της εντολής για να ηγηθεί εκ νέου του ΠΑΣΟΚ. «Θα ζητήσω άμεσα από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διέρρεαν στενοί του συνεργάτες όλες τις προηγούμενες μέρες ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να παραιτηθεί...

Ο Γ. Παπανδρέου προεξόφλησε και αλλαγές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «αναγκαίες ενέργειες και τομές» στο εσωτερικό του κόμματός του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας συγχρόνως σε όσα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να αποδώσουν την ήττα σε δικά του «λάθη» και «παραλείψεις», ανέφερε ότι «στη μάχη αυτή όλοι μας είχαμε συμμετοχή, ρόλο και ευθύνες», συμπληρώνοντας, «πρώτος από όλους εγώ»...

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος σε μια αρχηγική εμφάνιση, κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ «να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά» στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες, όπως υποστήριξε, «θα αποτελέσουν την αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος μίλησε «για καθαρή και μεγάλη ήττα» του ΠΑΣΟΚ αλλά με νόημα έστειλε «συντροφικό χαιρετισμό σε όλους τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον αγώνα τους».

Ο Γ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να αθωώσει την αντιλαϊκή και αντιδραστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε μια υποκριτική αυτοκριτική αναγνωρίζοντας τις «σημαντικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα» και ισχυρίστηκε ότι από αύριο για το ΠΑΣΟΚ «ξεκινά ο αγώνας για τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς».

Η Α. Διαμαντοπούλου, που νωρίς χτες το βράδυ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας, στη συνέχεια συνιστούσε «αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση». Την υποψηφιότητα του Ε. Βενιζέλου χαιρέτισε ο Κ. Κουλούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ