Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στη ρότα της αντιλαϊκής επίθεσης

Σαφή εντολή για επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία!

Σαφή εντολή να συνεχίσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις θεωρεί ο Κ. Καραμανλής το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι δεν έλαβε το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση.

Στη δήλωση που έκανε στη 1.00 τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα μιας σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης, που στηρίζεται στην... πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πανέτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός της τη νέα τετραετία.

Η κυβέρνηση πήρε «σαφή εντολή να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», υποστήριξε, εκτιμώντας ότι σήμερα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση που στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία (!), ενώ διαθέτει ισχυρή πολιτική βούληση να προχωρήσει.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη τετραετία ανέδειξε ως πρώτο στόχο την «ισχυρή οικονομία», ενώ -επιχειρώντας να δείξει ότι πήρε το μήνυμα- συμπλήρωσε ότι στους στόχους περιλαμβάνονται η καταπολέμηση της φτώχειας και η ενίσχυση των συνταξιούχων. Απευθυνόμενος ξεχωριστά στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τους διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν στο ακέραιο, αποσιωπώντας βέβαια ότι αυτές είναι σε επίπεδο αξόνων.

Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης είπε ότι θα επιμείνει στο διάλογο με στόχο τη συναίνεση, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα δείξει αποφασιστικότητα και δε θα επιτρέψει καθυστερήσεις. Επιπλέον, εμφανίστηκε ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, που θα επιχειρήσει να συσπειρώσει όλους στη βάση των μεγάλων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί νωρίτερα σε δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Ο Γ. Αλογοσκούφης εκτίμησε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επιβραβεύει το κυβερνητικό έργο μέχρι τώρα και «μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε»...

Ο Δ. Σιούφας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις πολιτικές που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος...

Καθαρή νίκη της ΝΔ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η Μ. Γιαννάκου, θεωρώντας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ότι πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Κάθε άλλο μήνυμα υποχώρησης είναι λάθος, συμπλήρωσε, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως έγκλημα σε βάρος του λαού αν δε συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στην Παιδεία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ