Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λευτέρης Ξενάκης
Λευτέρης Ξενάκης
Φωτ.2

Στις 27 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μητέρα μας και γιαγιά ΜΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΚΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, από τα Κουπιά Λακωνίας.

Στις 21 του περασμένου Μάη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος πατέρας μας και παππούς ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από το Γέρακα Λακωνίας.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι κόρες, ο γαμπρός και ο εγγονός τους

* * *

φΩΤ.

Με βαθιά θλίψη η κοινωνία της Πάτρας κήδεψε ένα πολύτιμο μέλος της, τον ΣΥΜΕΩΝ ΝΤΟΥΜΑ, συνταξιούχο κτηνίατρο.

Συνεπής και αγνός ιδεολόγος, υπερασπίστηκε ως το τέλος της ζωής του τις πατριωτικές και προοδευτικές ιδέες του, και βοηθούσε πάντα τους συνανθρώπους του.

Ευθύς, ειλικρινής, τίμιος δε δίσταζε να διακηρύσσει τις αρχές του. Δε λύγισε, ούτε όταν η δικτατορία των συνταγματαρχών τον απέλυσε και δε ζήτησε κανένα αντάλλαγμα ή τίτλο μετά τη μεταπολίτευση.

Θα τον θυμούμαστε πάντα και θα προσπαθούμε να τον μιμηθούμε. Το παράδειγμά του αποτελεί φωτεινό οδηγό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αχαΐας.

  • Επίσης στη μνήμη του Συμεών Ντούμα ο αδελφός του Σπύρος και ο ανιψιός του Σίμος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Γιώργος Σαμπατάκος
Γιώργος Σαμπατάκος
* * *

Φτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα για το σοσιαλισμό ΛΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΑΚΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Νέας Κυψέλης, 150 ευρώ στο ΚΚΕ για νέες επιτυχίες στις εκλογές.

Αντωνία Ξενάκη

* * *

Στη μνήμη των ΑΡΗ ΠΕΤΡΙΔΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΣΣΟΠΑ και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η Eλσα προσφέρει μια τηλεόραση στο εκλογικό κέντρο Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη.

* * *

Φωτ.

Ο Κωστής Κοσμαδάκης (Γαλανοκωστής), από τη Λυκοτηνάρα Αποκορώνου Χανίων, προσφέρει 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Χανίων στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ (Γαλανογιώργη), ο οποίος πήγε εθελοντής στο αλβανικό μέτωπο, πολέμησε τους Γερμανούς στα βουνά της Κρήτης, για «ανταμοιβή» φυλακίστηκε το 1947 και στάλθηκε εξορία από το 1952 ως το 1956.

Καθώς επίσης στη μνήμη του θείου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ (Γαλανομανώλη) -φωτογραφία- τον οποίον το 1940 τον βρήκε φαντάρο, δραπέτευσε και πολέμησε τους Γερμανούς μετά τη συνθηκολόγηση. Ηταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Κατοχή. Για «ανταμοιβή», το 1948, πιάστηκε στα βουνά της Κρήτης και για τα φρονήματά του φυλακίστηκε ως το 1956. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, για την πατριωτική δράση του, καταδικάστηκε σε θάνατο.

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μου, αντιστασιακού, παλαίμαχου αγωνιστή για την επικράτηση του επιστημονικού σοσιαλισμού - κομμουνισμού ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΤΖΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Κεντροανατολικής Πόλης Καλαμάτας.

Χρήστος Ρήγας

* * *

Φωτ. 2

Η αγωνίστρια Ελένη Καραβάκου προσφέρει 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, στη μνήμη του συζύγου της ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, οπαδού του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού της ΕΠΟΝίτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στο κολαστήριο της Μακρονήσου και του άλλου αδελφού της αντάρτη ΒΑΣΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, ο οποίος πέθανε το 1947 από βασανιστήρια μοναρχοφασιστών.

Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος
* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, αξέχαστου αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος υπήρξε αταλάντευτος και συνεπής στις αρχές του Κόμματος και θα μείνει στη μνήμη του για πάντα ο έντιμος και αξιοπρεπής χαρακτήρας του, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύντροφός του Νίκος Μεντεκίδης


Ηλίος Καραβάκος
Ηλίος Καραβάκος

Μαρούλα Αλεξάκη
Μαρούλα Αλεξάκη

Μανώλης Κοσμαδάκης
Μανώλης Κοσμαδάκης

Συμεών Ντούμας
Συμεών Ντούμας

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ