Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα μας βρουν απέναντί τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε όλη την προεκλογική περίοδο το ΚΚΕ δεν έπαυε να τονίζει ότι έρχονται χειρότερες μέρες για το λαό, όποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αναδειχτούν στην κυβέρνηση. Δεν πέρασαν, λοιπόν, ούτε δύο μέρες και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με χτεσινό της ρεπορτάζ έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τη θέση αυτή...

Συγκεκριμένα, περιγράφει τους επτά άξονες των «μεταρρυθμίσεων» στους οποίους θα κινηθεί το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται:

  • Η κατάργηση ειδικών λογαριασμών που ενισχύουν τα ερευνητικά κέντρα των ΑΕΙ, τον αθλητισμό, τα έργα υποδομής των οικισμών που μπαίνουν στα σχέδια πόλης, τις εισφορές για την αρωγή σεισμοπλήκτων, το εισόδημα κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων μέσω επιδομάτων κ.ά.
  • Η αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και των εισφορών και μείωση των συντάξεων.
  • Οι αλλαγές στη φορολογία, με κατάργηση μεν των φόρων μεταβίβασης στην πρώτη κατοικία και κληρονομιάς, αλλά και με την επιβολή ενιαίου τέλους κατοχής ακινήτων, που θα χαρατσώνει εσαεί όλους τους Ελληνες.
  • Η νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων (λιμάνια, αεροδρόμια) σε συνδυασμό με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που θα επιφέρουν νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και νέα χαράτσια στο λαό.
  • Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το ξεπούλημα νέων «πακέτων» μετοχών της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου...

Κάτι «ξεχνά», όμως, η κυβέρνηση: Οτι ο λαός, μειώνοντας το δικομματισμό και ενισχύοντας το ΚΚΕ, έδωσε το μήνυμα πως θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Θα αγωνιστεί από καλύτερες θέσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και για να αποσπάσει νέες κατακτήσεις. Και γι' αυτό θα τον βρει σύντομα απέναντί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ