Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδιοι και απαράλλακτοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΤΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ αλλαγές είναι αυτές παντού! Νέο κυβερνητικό σχήμα από τη Νέα Δημοκρατία, με νέες διαθέσεις και αναβαθμισμένους στόχους.

Νέος αρχηγός - εκτός απροόπτου - στο ΠΑΣΟΚ και επίσης νέοι συσχετισμοί.

Ολα φαίνονται να αλλάζουν στο πολιτικό σκηνικό και, γενικώς, να φυσάει ένας αέρας φρεσκάδας και ανανέωσης, πάντα (φυσικά) για το καλό του τόπου. Σχεδόν ...κινδυνεύουμε όλοι να μας παρασύρει.

Εχουμε, άλλωστε, και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που παρακολουθούν βήμα βήμα όλες τις εξελίξεις και μας ενημερώνουν αναλυτικά για οτιδήποτε σαλέψει, γνωρίζοντας, φυσικά, και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων. Είτε αυτό υπάρχει, είτε όχι...

Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι σε όλα αυτά, άλλο που όσοι δημιουργούν όλη αυτήν τη «βαβούρα» δε θέλουν να το αντιληφθούμε.

Ποιο είναι; Μα το ότι αν αφαιρέσουμε το «πολιτικό μάρκετινγκ» αυτής της ιστορίας βρίσκουμε από κάτω τη ...Νέα Δημοκρατία που ξέραμε και το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε. Ιδια, απαράλλακτα, χωρίς την παραμικρή μεταβολή στις πολιτικές και τις στοχεύσεις τους.

Αλλωστε, μέσα στον όλο χαμό, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανεπηρέαστος συνεχίζει να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του, μια και ήξερε ότι στην πραγματικότητα τίποτε δε θα αλλάξει (πολύ, δε, περισσότερο, ο υπουργικός του θώκος) και οι αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχιστούν.

ΠΑΝΤΩΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ κι εμείς τον προβληματισμό μας, σχετικά με το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι το «σύγχρονο» κόμμα του Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει διαδικασίες «μπανάλ», όπως συνέδρια και άλλα τέτοια...

Η ψηφοφορία πρέπει να γίνει αποκλειστικά μέσω Ιντερνετ και να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου ...παγκοσμίως. Σε τελική ανάλυση, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια διεθνής προσωπικότητα, μια και κατέχει τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.


Γρηγοριάδης Κώστας

Επίσης, οι δυο (τουλάχιστον) υποψήφιοι, εκτός από το να καταθέσουν τις πολιτικές τους απόψεις, να διαγωνιστούν σε αγώνα πρωινού «τζόγκινγκ» και στο τέλος να κερδίσει όποιος πει το καλύτερο ανέκδοτο.

Σύγχρονα πράγματα, ουσιαστικές αλλαγές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ